Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam dziwna przypadlosc z silnikiem. Zaczne od poczatku.

W sobote kupilem uzywana przepustnice ale od silnika 3,5l. Byla ona od automatycznej skrzyni wiec czujnik polozenia przepustnicy zachowalem swoj. Do konca soboty wszystko bylo w jak najlepszym porzadku. Moja radosc byla taka ze okazalo sie pozniej iz na noc zostawilem wlaczone radio. W niedziele przychodze i chce odkluczyc drzwi i ku mojemu zdziwieniu centralka nie zadzialala. Gdy chcialem odpalic silnik okazalo sie ze akumulator zostal wydojony do ZERA. Na moje szczescie kolega podjechal i mnie podladowal. Autko odpalilo i nieby wszystko gra. Otoz nie na poczatku mi trzymal 2000obr/min pozniej spadl do 1500obr/min i tak jest az do teraz. Zrobilem dwa razy reset kompa i dalej nic. Caly czas trzyma mi 1300-1500obr/min. O co w tym chodzi :cry2: Dodam ze dzien przed zdarzeniem mial 800-850obr/min. Prosze niech ktos powie mi o co w tym chodzi bo nie uzywajac wulgaryzmow bardzo i to bardzo mnie to denerwuje.

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano

TPS to rozumiem czujnik polozenia przepustnicy. Przy przelozeniu przepustnicy wraz ze straym czujnikiem bylo wszystko w porzadku. Dzisiaj na odpalonym silniku odlaczylem czujnik i nie bylo jakiejkolwiek reakcji. A powiedz mi jak go sie reguluje i czy sam jestem w stanie to zrobic??

Pozdrawiam

Opublikowano
Zmieniając przepustnicę nie wyregulowałeś TPS'a.

Wielkie dzieki anjinsan. Przyczyna byl ten czujnik. Poradzilem sobie i trzyma mi ladnie 850obr/min.

A tak nawiasem to po resecie kompa zawsze wlaczaja sie awaryjne, czy tylko jak jest jakas usterka wykryta?? Mi za kazdym razem gdy robilem reset to po 15min czekania (gdy klemy sa zlaczone) trzeba uruchomic silnik na 5min to zapalaja mi sie awaryjne. Czy to norma??