Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeżeli dla Ciebie to banglanie jest na przyzwojtym poziomie to ja wysiadam , po prostu nie ma sensu udzielać się w temacie a może miałem za drogie zestawy i seria nie dawała sobie rady ?? nie , to nie to , po prostu było głośno ale jak na wiejskiej dyskotece a za taką jakość to ja dziękuję , wolę już bez radia , może jestem zbyt wymagający ale tak to odebrałem

Ja nie rozumiem na czym polega twój problem...czy Ty mógłbyś mi odpowiedzieć na pytanie ?

Jeszcze raz powtórzę - W jaki sposób było zrealizowane połączenie między radiem a wzm ?

Pisałem wyżej że sygnał był z przednich ' odciętych' głośników , nie było aż tak żle ale dla mnie to za mało

proszę czytaj zatem ze zrozumieniem ... podłączyli ci wzm za pomoca adaptera Hi-Low i w takim układzie choć byś miał radio za naścietysięcy złotych to zawsze bedzie kicha.

Pisałem wyżej że nalezy wyprowadzić niskonapięciowe wyjścia cinch i wówczas mamy do czynienia z zupełnie innym rozwiązaniem-poprawnym i jakościowym.

To taka różnica jak między twoim chipem z mastersa a takim z allegro i ... dopóki sam czegoś nie przećwiczysz od a-z to nie doradzaj - proste.

OK, może gdybym tak zrobił nie włożył bym aż tyle w audio , teraz będzie trzeba wszystko wyciagać przy sprzedaży auta , właśnie po przez niskonapięciowe wyjście miałem podpięty wzmacniacz w Audi A4 i tak to naprawdę szło pieknie z radia fabrycznego

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pisałem wyżej że nalezy wyprowadzić niskonapięciowe wyjścia cinch i wówczas mamy do czynienia z zupełnie innym rozwiązaniem-poprawnym i jakościowym.

W radiu REVERSE efekt jest przeciętny, sam byłem do pewnego momentu zwolennikiem nagłośnienia w oparciu o seryjny odtwarzacz. Być może wyższe modele radyjek (Bussines) dają lepsze efekty.

Po założeniu radia nieseryjnego klasy średniej stwierdzam że jest duża różnica w brzmieniu. O możliwościach korekty dźwięku nie wspominam.

Opublikowano

witam

czytam wasza dyskusje i zauwazylem ze sugerujecie sie wymiana radia ,

jezeli zalezy wam na duuuzej roznicy szukajcie problemu tylko w głosnikach

rozne kombinacje przeprowadzałem w roznych autach i jednak wzmacniach, sub + tweetery (jak kogos stac to zwrotnice, przetwornice itd.) nawet najtanszy zestaw wzbogaci dzwiek w aucie kolosalnie

np:bez sub - mozna wzmacniacz pod tyły najlepiej wymienic oryginały na cos lepszego we wzmacniaczu zmieniamy na szerokopasmy regulacje basy soprany jak komu pasuje i gra

tescik - podłaczyłem mp3 dobrej firmy nawet z surroud , tru bass , 6 stopniowym korektorem pod kasete adapter i jakosc (bum cyk)była,no ale deko przesterowana

mozna najpeszy cd z najlepszym wzmacniaczem pod głosniki z bazarku podłaczyc i liiiipa

mozna z bazarku cd i wzmacniacz pod efektywne klasowe głosniki podłaczyc i bajka

i nie zapominajmy ze Auto to nie pokoj odsłuchowy dla melomanow music classic i albo ma Grac z jajem albo nie zmieniajcie nic bo niema sensu

• 4 miesiące temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Witam! Jestem świeżo po małej modernizacji audio w swoim touringu e39. Fabrycznie miałem dużą navi 16:9 plus 4 głośniki - 2 tyle w podsufitce :mad2: (bez wzmacniacza) czyli najprostszą kombinację. Jako, że zrobienie porządnej muzyki musiałoby się wiązać z wymianą jednostki sterującej, postanowiłem po konsultacji z magikami od car-audio skupić się wyłącznie na dodaniu basu i lekkiej modernizacji przodu.

Stanęło na tym, że:

1) Przednie głośniki zostały zmienione na HERTZ DSK-130, przy czym został fabryczny tweeter w słupku drzwiowym, zaś tweeter z zestawu został dołożony do pustego miejsca na tweeter w drzwiach.

http://www.caraudioteam.eu/allegro/content/1432cf2fcacf201be651bc572de2981f.jpg

2) Z powodu braku wzmacniacza fabrycznego i braku końcówek RCA w navi 16:9 w fabryczne miejsce montażowe w prawym boczku w bagażniku (nad akumulatorem) został zamontowany aktywny subwoofer PIONEER

http://www.audiophile.pl/upload/Pioneer%20subwoofery/PIONEER%20TS-WX22A.jpg

Sygnał do subwoofera został pociągnięty z tylnych głośników, które ponadto z uwagi na marną jakość dźwięku zostały wyłączone, bo tylko przeszkadzały :mad2: Pilot z subwoofera został dyskretnie zamontowany w lewym schowku - tam gdzie złącze diagnostyczne OBD II - jest do niego bdb dostęp, funkcjonalność schowka pozostała taka sama.

Całość zamknęła się w kwocie tysiąca złotych :dance: Nie jest to żadna "klinika dźwięku" bo nie taki był zamiar, ale wreszcie słuchanie muzyki w tym aucie zaczęło mi sprawiać przyjemność :twisted2: