Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, założyłem nowe fele od e60, i teraz co pewien czas włącza mi sie napis reifenkont. niaktiv czym to może być spowodowane??

Czy może być taka sytuacja że dwie oponki mają prawie zerowy bieżnik??

Zaznaczę że dotychczas miałem 225/55/16 teraz mam 235/45/17

www.wulkanizacja-bydgoszcz.pl
Opublikowano

wysokość bieżnika wpływa na obwód opony, wiec łyse są mniejsze niż niełyse. Czy to wystarczy żeby taki komunikat wywołać, nie wiem. Może jakis czujnik ci zdechł?

A z ciekawosci zapytam - co toba kierowało kiedy zakladales łyse opony na jesień (czesto pada deszcz, w nocy czasem przymrozki i marznąca woda na jezdni)? Jesli na mokrej drodze złapiesz aquaplaning, masz zero kontroli nad autem. Jesli zlapiesz go na zakrecie, zaliczysz spotkanie z drzewem... :shock:

Opublikowano

spoko oponki zmienione, a czujnik wykrywa brak czujników ciśnienia powietrza , gdyż okazało sie że jednak nie maja te kółka tych czujników.

Oponki już są nowe, a zakładałem po to żeby oblukać jak furka sie prezentuje

pozdro

i zamykamy temacik

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ponawiam temat czy wiecie jak wyłączyć opcję kontroli ciśnienia w kołach??

Mam nowe fele i tam są czujniki ale coś nie działają i chciałbym wyłączyć tą opcje czy wiecie jak??

Mam dostęp jedynie do IMPA ale niewiem czy tam coś jestem do wyłączania tej opcji