Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu słyszę głuche stuknięcie dobiegające z okolic tylnej osi. :D

Ma ono miejsce parę sekund po tym jak zatrzymam samochód i jest tylko jedno!

Pierwszy raz się z czymś takim spotykam i nie mam pojęcia co to może być!! Zawieszenie jest jeszcze w miarę dobre więc można wykluczyć, a poza tym w czasie jazdy wszystko jest ok i nic nie slychać.

Jakby ktoś wpadł na pomysł co to za zjawisko byłbym bardzo wdzięczny :D

AP

AP
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Skoro wykluczasz zawieszenie i jeśli jest to dźwięk podobny do uderzenia w basowy bęben - to sprawdź czy nie zapowietrza się bak paliwa i lekko wciąga go. Można to sprawdzić jeśli po dłuższej jeździe otworzysz wlew paliwa jeśli mocno zasysa to nie odpowietrza baku. Sprawdź też hamulec ręczny i wogóle zaciski hamulców.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

Prawdopodobnie chodzi właśnie o odpowietrzenie baku bo troche zasysa powietrze po odkręceniu. DZIĘKI :D

Klocki z tyłu mam też do wymiany zostało jakieś 2mm, ale myślę że to nie hamulce są przyczyną.

AP
Opublikowano
Prawdopodobnie chodzi właśnie o odpowietrzenie baku bo troche zasysa powietrze po odkręceniu. DZIĘKI :D

Klocki z tyłu mam też do wymiany zostało jakieś 2mm, ale myślę że to nie hamulce są przyczyną.

Sprawdz uklad odpowietrzania zbiornika i odprowadzania par paliwa.

W skrajnej sytuacji podcisnienie moze obnizac wydajnosc pompy.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

• Członkowie klubu
Opublikowano
Notabene, ja walcze z odpowietrzeniem baku od kilku miesięcy z marnym efektem. Jeżdżę bez uszczelki korka wlewu paliwa. U mnie tak zsie, że aż wciąga bak. Całą instalkę tzn. filtr węglowy, zbiornik wyrównawczy, zawory umieszczone są z lewej strony baku. Nalezy ściągnąć tylne lewe koło i plastiki. Jak byś miał jakieś doświadzenie z odpowietrzenim to się nim podziel.

UIHZ9556.JPG

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Już nie stuka :D

Była zapchana jakaś membranka w rurce odpowietrzającej zbiornik paliwa i jest dobrze.

Poza tym mogę normalnie wlewać paliwo :mrgreen:

Nie muszę przekręcać pistoletu żeby się nie wyłączał :cool2:

AP