Skocz do zawartości

Magiel bez wspomy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Panowie mam problem z maglem tzn ma luz.

Moje pytanie jest czy ktoś kiedyś próbował taki magiel regenerować chodzi głównie o tę tulejkę co jest z lewej strony taką o dziwnym trójkątnym kształcie(listwa jest trójkątna z jednej strony a z drugiej okrągła. Mam jeszcze pytanko odnośnie regulacji docisku sprężyny do listwy jest tam jakby nakrętka ośmiokątna (też dla mnie dziwna)czy to się wogóle rozkręca???

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam! ja równiez posiadam przekładnie kierowniczą bez wspomagania, także mam luz. Niby można regulować tą nakretką plastikową (zmniejszyc ten luz) ale prawdopodobnie ciężej będzie chodzić koło kierownicy, nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałem , że "skręt" nieco sie zmniejszy... Zastanawiałem sie nad kupnem nowej przekładni, aaalle to ogromny koszt.
Opublikowano

Kolego poradziłem sobie z tym problemem w następujący sposób:

nieszło ni jak odkręcić tej śruby ośmiokątnej więc poszeżyłem otwór pod plastikowym korkiem tej nakrętki na rozmiar 10 natępnie nagwintowałem i wstawiłem normalną śrubę która regulowała docisk listwy. Czy ciężej bedzie chodzić koło kierownycy - hmm to zależy jak mocno ją dociśniesz. Skręt się nie zmniejsza . W chwili obecnej mam już magiel ze wspomaganiem i tu są inne przełożenia (mniej obrotów koła kierownicy) co za tym idzie ze jak nie podłączysz wspomagania to bardzo ciężko się kierą kręci jeszcze ciężej niż w orginalnym maglu bez wspomy. Ale ja mam komplet także prawie jednym palcem :P