Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Słuchajcie jest taki problem - proszę o wszelkie sugestie lub jakieś pomysły

750 E38 po liftingu - skrzynia automatyczna

została naprawiona, mózgownica była wymieniana trzy razy, komputer

sterujący skrzynią też był kilkakrotnie wymieniany i ciągle po kilku

sekundach po zapaleniu silnika pojawia się GETRBIENNOTPROGRAMM. Wiązka

elektryczna też jest OK. Po podłączeniu do komputera do BMW występuje

"błąd sumującego się prądu czujnika ciśnienia oleju w skrzyni". Nie wiem

już do czego się dotknąć bo wszystko jest dobrze a skrzynia cały czas

pracuje w trybie awaryjnym.

Auto jest mojego znajomego, prosił abym popytał

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

potrzeba dobrego specjalisty od skrzyn, ktory posiada dobre stanowisko diagnostyczne....

moze to byc wynik za niskiego cisnienia oleju w skrzyni , albo jakas sekcja moze gubic cisnienie ...

czy skrzynia wczesniej zmieniala poprawnie biegi ( nie szarpala , nie przeciagala ) ? w jakim stanie bylo olej po spuszczeniu przed pierwsza naprawa?

Opublikowano

Witam. Z tego co slyszalem od innych jezeli jest robiony remont skrzyni robi sie go w drogiej solidnej i sprawdzonej firmie. Wysoka cena nie jest z powodowana wysoka marza lecz tym ze przy remoncie wymieniaja nie tylko kosz ale tez wszystkie tloczki i cala mase innych dupereli ktora jest odpowiedzialna za prawidlowa prace skrzyni, jak remont to remont! Jezeli tego nie miales zrobionego to znaczy ze nadal jest awarja w skrzyni i radze szybko to zrobic bo podobno nie wymienienie na nowe pozostalych czesci spowoduje ze sam kosz ponownie sie rozleci!

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzis temat odgrzałem i skrzynia się naprawiła :) ,problem był taki że majstry ( o ile można ich tak nazwać ) do e38 po lifcie montowali skrzynie e38 przed liftem i nie działało,my nic o tym nie wiedzieliśmy.Teraz załozona skrzynia po liftowa i jest ok.

Dzięki za odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to gratuluje wybory majstra :mad2: :mad2: :mad2:

ciesz sie ze wogole da sie jeszcze jezdzic na tej nowej skrzyni - bo mogl zamieast nalac do niej olej , wlac plyn do spryskiwaczy...

No, nie zdziwiłbym się.Ale na szczęście to nie ja wybierałem warsztat.