Skocz do zawartości

325i akumulator, szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

1.Prosze mi napisac jakie parametry powinien miec akumulator do e36/325i cabrio, na starym podniszczone mam info a musze kupic nowy.

2.Mam problem z szybami w w/w aucie, przy otwieraniu dzwi szyba czasem opadnie (coupe cabrio e36) a czasem nie, boczek odkrecilem, wtyczki, kable ok, dzieje sie tak po obu stronach, ale czesciej od strony kierowcy. Jakies sugestie?

Z gory dziekuje !

Edytowane przez mappy
Opublikowano
ad 2.podejrzewam ze krańcówka w klamce ci się zacina ,może WD-40 rozwiąże problem!oczywiście trzeba zdjąć boczki :dance:
Opublikowano
ad 2.podejrzewam ze krańcówka w klamce ci się zacina ,może WD-40 rozwiąże problem!oczywiście trzeba zdjąć boczki :dance:

Mam sciagniete boczki i WD40, prosze napisac dokładniej - gdzie spryskac? Jak ten element wyglada?

Opublikowano

Zapoznałem sie dokładnie z tematem , rozebrałem wszystko , znalazlem usterke i powiem Ci człowieku tylko tyle , jak sie nie znasz to nie pisz bzdur, klamka nie ma nic wspolnego z uchylaniem sie szyb w cabrio czy coupe bo czujnik/mikrostyk zabudowany jest w zamku i do niego idzie osobno wiazka z kablami, juz teraz wiem dlaczego nie pisałes dalej o tym w40 ;)

A jezeli chodzi o akumulatory to w katalogach podaja ze do 325 jest 74ah .