Skocz do zawartości

instalcja gazowa z Golfa II czy da sie cos pokombinowac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! mam do kupieia instalacje gazu z golfa II (czyli instalce gaźnikową) za 500zł , instalacja nówka (gosc zalozył ją miesiac temu i rozbil auto) z papierami , legalna :lol: i mam teraz pytanie czy wogole jest taka mozliwosc by jakos przekombinowac ja by sie nadala do mojej 735 E32- ma na mysli dokupiene np czesci ktore sie roznia w instalacji do samochodow gaznikowych a samochodow na wtrysku. Czy wogole jest taka mozliwosc ?czy jest to wykonalne ? no i oczywiscie czy jest to oplacalne? dodam ze instalacja "zwykła" nowa do E32 kosztuje 1800-2000zł.
Opublikowano

moim zdaniem - szkoda czasu i zachodu nie opłaca się a to dlatego:

- ktoś ją musi wyjąć z golfa

- ktoś ją musi zamontować w BMW

- reduktor napewno jest za mały więc musisz kupić za ok 300-350pln nowy

- przewody sie nie przydadzą bo za krótkie

- butla pewnie mała więc twoja e32 będzie miała zasięg 150km :lol: poza tym nikt Ci nie podbije certyfikatu drugi raz na tę sama butlę w innym aucie więc też musisz kupić nową,

- czyli w rezultacie za 500pln kupisz kupe złomu która na nic Ci sie nie przyda bo emulator też musisz miec do 6 cylindrówki a nie do 4.

No i jeszcze musisz dokupić inny mikser

i już nie wspominam że jednostka centralna też może być do wymiany.

Ogólnie odradzam

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

tak myślałem :( dzieki za odpowiedź.

choc akurat jesli chodzi o podbicie certyfikatu i przelozenie instalki z tym by nie bylo problemu bo ten gosc moglby to zalatwic u swojego kumpla ktory ponoc zna sie na instalkach do BMW, ale faktycznie duzo rzeczy trzeba by bylo wymienic no a pozostale nie urzyteczne nie wiadomo czy dalo by rade sprzedac.

Opublikowano
JAK GAZ MA ATEST TO MA ATEST DO TEGO KONKRETNEgo pojazdu i nikt nie da ci atestu na dana instalacje jak to jest inne auto. mozna nielegalnie tzn schowac parownik butla w kole ale nie radze bo niepotrzebne problemy to tylko
Opublikowano
oki dzieki wam za odpowiedzi - odpuscilem sobie bo to faktycznie bez sensu , rozwialiscie moje watpliwosci :)