Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na samym wstępie chciałbym wszystkich przywitać, jestem nowy. Mam na imię Igor i mam dopiero 16 lat. Pewnie myślicie, że jakiś dzieciak tu się zarejestrował żeby pogadać o "wypasionym tuningu" czy też "drifcie".

Nie, tak nie jest, mam dopiero 16 lat, ale już zaczynam myśleć o samochodzie. Postanowiłem z tatą kupić teraz samochód, i go zrobić jak się należy do czasu aż nie zrobię prawa jazdy. Tak więc, chciałbym aby moim samochodem było kultowe BMW 635 CSI E-24, bez żadnego wiejskiego tuningu, poprostu ładnie zadbane, ładny lakierek, obniżona i jakieś ładne kołeczka do tego, nic wiecej, spoilery itp. wypadaja z gry. Oprócz tego, podoba mi się też BMW 325 Cabrio E-30. Tak jak wyżej, bez zbędnych dodatków, ładne koła z rantem, obniżona, ciemny lakier.

Tu też pytanie, jak z częściami do E-24 i w ogóle czy ten model ma jakieś szczególne wady. O E-30 nie pytam, bo moja mama obecnie taką się porusza tylko że nie Cabrio :P

A wy które byście wybrali? Wiadomo, E-30-stke łatwiej dostać, a E-24 jeszcze 635 CSI to rzadkość.

Chcę mieć ładne, kultowe autko, nie jak reszta młodzieży ktora patrzy tylko na rocznik i jak najwięcej spoilerów.

Ps. Jeśli nie tutaj umieściłem temat, to przepraszam, proszę o przeniesienie.

Pozdrawiam :lol:

Opublikowano

Masz dwa lata do prawka, to ci akurat starczy na remont E24 :D

Moim zdaniem wszystko zależy od twoich (lub rodziców) finansów.

E24 to min 30 tys zł, aby wygladało, E30 Cabrio to jakies 15-20tys.

Wadą e24 jest korozja, innych raczej nie ma :8)

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano

Czas przeznaczony na zrobienie samochodu jak się należy to ok. dwa lata, bo dopiero za tyle będe mieć prawko kat. B :P

A co do pieniędzy to raczej nie powinno być problemów..

Mam jeszcze jedno pytanie, BMW 850

Chciałbym się dowiedzieć czy w tym samochodzie jest taki sam silnik jak w 750 E-38 ? Ile on może spalić w takim nadwoziu? Jakies wady ten silnik ma? Takie auto bym chciał w automacie, slyszałem ze w 750 E-38 po 200tys. km skrzynia pada (automatyczna) tylko nie wiem czy to jest to samo..

edit: Dużo też czytałem o 840.. wydaje mi się ze 840 była by lepszym rozwiązaniem, ale to wy mi doradźcie, ja się aż tak nie znam :oops: a chce dokonać właściwego wyboru BMW :)

Opublikowano
Opublikowano
Oczywiście w granicach rozsądku, aż tyle forsy nie mam :worried: Przez dwa lata nie powinno być problemów z pieniędzmi na zakup i doprowadzenie auta do dobrego stanu, poźniej tylko ładne felgi, zawieszenie i dobre audio (jeszcze jakiś tłumik dobry, ale to na samym koncu), nic więcej ;) Przez dwa lata może się to zrobi :lol:
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pięć tysięcy może być trochę mało, jak ktoś ma duże koszty stałe :roll:

(Kredyty, czynsze, benzyna, jedzenie)

Ogólnie na e24 potrzeba około tysiąca złotych na miesiąc, nie ważne czy użytkujesz czy jest w remoncie :D

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495