Skocz do zawartości

problem z kontrolna oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to na początek witam was wszystkich forumowiczów.

Przeszukalem już nie jedno forum i jakos nie mogłem nic znaleźć więc pytań was. Mam problem z kontroka oleju. A mianowicie jest to silnik m50 na vanosie. Niedawno wymieniłem olej. Wcześniej był łany złoty castrol, wymieniłem na polsyntetyk castrol magnatec. Chłopaki nalali trochę za dużo oleju i nie wiem Czemu pozniej padła mi pompą wody oraz termostat. Oczywiście zostały te części wymienione. Po tym wszystkim dzieje sie dziwna rzecz... Odpalam jadę i do momentu jak się silnik zagrzeje jest wszystko ok. Gdy silnik ma już swoją temperaturę, zatrzymam samochód i na wolnych obrotach wlacza sie kontrolka oleju, jak tylko dodam gazu i ppdsloxA obroty tak koło 1000 kontrolka gaśnie. I za każdym razem jak sie zatrzymuje obroty spadają tak do 550 tylko jak schodzi poniżej 1000 to robi takie małe skoki w dol. Silnik pracuje rowno. Stan oleju sprawdza

Na bieżąco i wszystko jest ok. Plyn a chlodnicy też ok. Już nie wiem co to jest a kontrolkq mnie trochę nie pokoi...

Wcześniej mialem 318 i pękła mi uszczelka pod głowicą. Nie chciałbym żeby sytuacja sir powtórzyła.

Może ktoś z was wie co to może być ?

Pozdrawiam

Opublikowano
juzresetowalem komputer i dalej dzieje się to samo. A wogóle to często bywa tak Ze jak stanę zgasze silnik poczekam parę minut to już kontrolka się nie wlancza wogóle.