Skocz do zawartości

tds czyżby nastawnik???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. Mieł dziś dziwny objaw. Mianowicie auto rozgrzane zgaszone na 15 min. Odpalam a tu samo złapało wyzszych obrotów zaraz po uruchomieniu do około 1500obr/min. Trwało to chwilę i silnik sam zgasł. Strasznie mnie to zaniepokoiło. Odpaliłem ponownie już normalnie czyli strzał w kluczyk i chodzi. Od tego momentu po każdym uruchomieniu mam wrażenie że silnik zawibruje chwilkę tak jakby był minimalnie zapowietrzony i znowu pracuje jak zawsze. Pęcherzyków powietrza nie widzę w wężu paliwowym. Stan paliwa w zbiorniku jest grubo ponad połowę. Proszę o wasze opinie co to może być. Objaw zaniepokoił i pierwsze myśli to zabrudzenie nastawnika pompy. Dotychczas zero problemów z pompą aż do dzisiejszego dnia. Co myślicie?
Opublikowano

nikt nic nie podpowie? Zastanawiam sie nad czyszczeniem nastawnika.

Dziś auto zachowuje się normalnie jak dotąd czyli zero kłopotów. Co więc mogło być powodem bo sie lekko zmartwiłem.