Skocz do zawartości

SZPERA !! powiedzcie mi czy to jest most ze szpera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zmartwię Cię to zwykły mechanizm różnicowy bez szpery,w cabrio były dyferki o przełożeniu 4.27 i 4.45 zakładając 4.10 stracisz troszkę na przyśpieszeniu za to zyskasz na V-max.
Opublikowano
hm... zastanawia mnie dlaczego w takim razie e30 320 coupe bez problemu na tym moscie wchodzi sie bokiem , jak sie rusza to kreca sie dwa kola odrazu . np na sliskim jak nia ruszalem ze swiatel to tanczyla [BAD] caly czas a powinno w takim razie jedno kolo sie krecic tak ?? przynajmniej tak mam w cabrio jak sie sbieralem ze swiatel na sliskim to czuc bylo ze jedno kofo tylko traci przyczepnosc .
Opublikowano
tańczy bo ma wystarczająco mocy polonez też się tak zachowa a szpery niema natomiast jak byś powiedzmy się zakopał to by ci się kręciło koło zakopane a te drugie stało ze szpera już by ci się kręciły obydwa :)

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
jak krece powoli flansza polosi to kreca sie w ta sama strone natomiast jak chce przekrecioc szybciej i mocniej to kreca sie w przeciwna strone . dlaczego tak jest ?
Opublikowano
tak działa mechanizm różnicowy dzięki temu właśnie jak jedno koło się ślizga to drugie stoi :D

Opublikowano
spoko zobaczylem na fotce jak ma szpera wygladac . mam pytanie orjetujecie sie czy mozna z innego mostu przelozyc szpere czy tylko od e30 .bedzie pasowalo . a jak dziala mechanizm roznicowy to wiem ale zastanawialo mnie dlaczego przy malej sile kreci sie w ta sama storne ale z tego wynika ze jest zabardzo skrecone przy kasowaniu luzu i teraz czuc jak zeby sie zazebiaja .
Opublikowano
a jak dziala mechanizm roznicowy to wiem .
jak wiesz to czemu pytasz :duh: :mad2: łatwiej będzie szukać do e30 bo przy montażu nie będzie problemu :cool2:

Opublikowano
a jak dziala mechanizm roznicowy to wiem .
jak wiesz to czemu pytasz :duh: :mad2: łatwiej będzie szukać do e30 bo przy montażu nie będzie problemu :cool2:

chodzilo mi o to czy np z 5 e34 z mostu dalo by sie przelozyc same flaki .

czy jest duzo wieksze i sie nie zmiesci .