Skocz do zawartości

Czujnik temperatury zewnętrznej E46 -pokazuje 55 C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Podobny problem znalazlem na forum ale dotyczacy e39- a w e46 to troche inaczej chyba wyglada....

Mam problem z czujnikiem temp. zewnętrznej - mianowicie pokazuje mi cały czas 55 C a jak popada to -42 C.

Zakupilem więc nowy czujnik (zamiennik), ale po założenu nie mam żadnego efektu - nadal 55 na wyswietlaczu.

Zastanawiam sie ze moze do zlych kabelkow go podlączylem - znalazlem dwa wolne kabelki w wiazce ze swiatlem przeciwmgielnym za zderzakiem po prawej stronie (pasażera) no i tam go podłączylem. (kabelki brązowy i fioletowy)

Może jakis reset/powtórny autotuning temp. jest potrzebny? Ale na moj gust to ta wiązka jest gdzies po drodze przerwana/ albo podłączylem do nie tych kabli co trzeba !!

Prosze o pomoc.

• 5 lat później...
Opublikowano

Witam.

Mam taką sytuację, że samochód wrócił od lakiernika. Był robiony przód i teraz wyświetla mi temperaturę -40C.

Z tego co czytałem znaczy to, że czujnik jest odłączony.

Sprawdzałem wtyczkę, kable, wszystko całe, chociaż niknie gdzieś pod nadkolem więc nie wiem co jest dalej.

Czy ktoś znający się na elektronice może mi powiedzieć jak sprawdzić czy na przewodach jest napięcie?