Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o zgrozo mam problemik z wyjacym alarmem w e34 mianowicie problem jest taki ze jak zamkne auto guzikiem na kluczyku to wyje ale niezawsze po okolo 15 min niewazne czy w dzien czy wnocy ale gdy zamkne ja manualnie kluczem w drzwiach jest spoko ani nie piknie szukalem wiele na forum ale konkretnie nic niema gdzie szukac co robic koledzy elektrycy wolam o pomoc pragne korzystac z mojego pilota w kluczyku

bmw e34 530i v8 11,1994r seryjny alarm dwa guziki na kluczyku

Opublikowano

dodam jeszcze ze cala jazda ztym moim alarmem zaczela sie po wymianie szyby czolowej

czy to moze miec wplyw tam do lusterka wewnetrznego ida jakies kabelki

Opublikowano

jeszcze jedno co moze miec znaczenie ale niewiem czy ma w nocy gdy dodaje gazu swiatla i podswietlenie zegarow pulsuje jak w ogarku jakims czy wsk najbardziej widac ten efek gdy auto jest na wolnych obrotach wystarczy lekko musnac gaz i swieca duzo duzo lepiej

czyzby cos z ladowaniem na wolnych czy moze e34 tak ma?????

Opublikowano
Sprawdź może czujniki otwarcia drzwi lub masz gdzieś przemięte kable od centralki albo czujniki ruchu w samochodzie jest wiele opcji a może pod kompa podepnij. :D

hmm kable sa spoko sprawdzane a w srodku niema nic przy szybie poza lusterkiem a czujniki ruchu to gdzie sa w e34 chyba niema

Opublikowano (edytowane)
migajace podswietlanie sugeruje brak masy na silniku i/lub zle dzialajacy alternator.

masz w alarmie czujnik spadku napiecia?

podejrzewam ze cos tam musi byc ,no bo jak by sie wlaczal???tylko od otwarcia dzrwi lub klapy tam sa czyjniki i sa okey. wstrzasowego niema bo pukalem w nia. to jest seryjny alarm ,jakie ma on zabezpieczenia ????

co podejrzewasz??? jak sprawdzic pobur pradu??? kolega podpowiada aku, ale w ksiarzce mam wbite ze aku ma 1.5 roku... w boschu w niemczech wymieniany. numerki na aku sprawdzalem ,nikt przed sprzedarza nie podmienil...

Edytowane przez mati-e28
Opublikowano (edytowane)

kto wie czemu seryjny alarm sam sie wlacza?????? pulsujace swiatla, to wiem ze szczotki. znajde kanal to zmienie ,ale ten alarm co powiecie na przepragromowanie klucza. zmienialem baterje ostatnio... wyczytalem na forum ze jak sie zmienia baterje to sie moze rozkodowac.

ale wtedy by niedzialal wogule a dziala. jest jeszcze w tym alarmie jakis czujnik pochylenia kto wie gdzie to sie znajduje... aaa i ten pobor pradu ,jak to zbadac? moze cos zjada mi ten prad? mysle ze trzeba najpierw to obadac tylko niebardzo wiem jak....

Edytowane przez mati-e28
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

brakuje ci podstawowej wiedzy , dodatkowo nie chce ci sie stawiac kropek i przecinkow, czytalem kilka razy twojego posta i mimo szczerych checi nie jestem w stanie go zrozumiec. nie dziw sie ze nikt ci nie chce pomoc. moja rada, podjedz do elektryka i niech ci sprawdzi pobor pradu.moze cos podpowie. podejrzewam ze sam wiecej mozesz zepsuc niz naprawic.

p.s. nie traktuj tego jako zlosliwosc tylko dobra rade.

Opublikowano
o moja wiedze to sie niemartw kolego... pobor pradu jest wporzadu. wiazke w bagazniku tez sprawdzalem ,odziwo byl jeden kabelek przetarty. zaizolowanie go niestety nie pomoglo... jak sie troche ociepli,to pozprawdzam jeszcze czujniki otearcia maski przedniej, podobno lubi sniedz sie tam gromadzic.. no ale jak to nie pomorze to niemam pojecia co dalej.
Opublikowano
najwcześniej coś naruszyli przy jakimś z czujników zapewne wstrząsowym. Często różne rzeczy są wkładane w słupki przedniej szyby jak np ultradźwiękowe czujniki ruchu. Możliwe że miałeś coś dokładane do fabrycznego alarmu. Trudno powiedzieć na pewno mogę powiedzieć tylko 1! Nic się nie dzieje gdy zamykasz z kluczyka ponieważ w ten sposób uruchamiasz tylko centralny zamek, nie uzbrajasz alarmu!
  • 5 lat później...
Opublikowano

Witam Was.Jestem świeżak więc proszę o wyrozumiałość:) Podpinam się pod temat bo mam podobny problem.Mam najzwyklejszy kluczyk do swojej Bawarki(ten który ma jedynie diodę do podświetlania) czyli żadnych przycisków związanych z alarmem.Funkcja domykania szyb i uzbrajania alarmu jest realizowana w momencie zamknięcia drzwi.Problem polega na tym że co jakiś czas(najdziwniejsze że zawsze koło godziny 3 w nocy) włącza mi się alarm i muszę zejść otworzyć Bunię i zamknąć ją jeszcze raz.Na szczęście jest o tyle uprzejma że nie robi tego gdy nie ma mnie w pobliżu.Z racji takich zachowań nazwałem ją "Christine" uznając że to duch w maszynie.Ale raz mi się tak przytrafiło że musiałem ją zostawić na drugim końcu miasta i rano aku był wyczerpany.Ma ktoś jakiś pomysł jak się z tym uporać?Co może powodować załączenie alarmu??Mam problem z alternatorem(migające oświetlenie na wolnych obrotach) czy może mieć czujnik spadku napięcia który uruchamia alarm??Już nie pamiętam czy po naładowaniu akumulatora też się sam uruchamiał czy nie.Tylne czujniki nie były podpięte więc je wymontowałem mam jedynie czujniki przy przedniej szybie na słupkach.Kable są całe nie sparciałe bo sprawdzałem wszystkie wiązki przy ogarnianiu wnętrza i jedynie kable od audio i zasilania radia musiałem wymienić.

Proszę o pomoc i z góry dzięki:)

Pozdrawiam