Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki mały dylemat.Chcę zamontować w swojej e 32 tempomat.Dostałem sterownik, manetkę itd, ale od e 32 z automatem.U mnie jest silnik 3l w manualu,tempomat pochodzi od auta 3.5l.Cała wiązka i wszystko pięknie pasuje, czy mogę śmiało wpiąć sterownik do instalacji bez ryzyka, że np. uszkodzę komputer silnika i czy ma prawo to działać? Z góry dzięki za podpowiedź!
Opublikowano
Jak już zauważyłeś, wszystko pasuje, ale działać nie musi. Prześledziłem kiedyś instalację spryskiwaczy reflektorów, w którą moje auto wyposażone nie było. Pomimo tego większość instalacji jest fabrycznie pociągnięta. Brakuje jednak jednego plusa, którego trzeba dołożyć samemu. Najlepiej weź schemat i posprawdzaj po kolei wszystkie połączenia, napięcie itp. Oczywiście najpierw sprawdź, bo może poprostu zadziała.
Opublikowano
Jak już zauważyłeś, wszystko pasuje, ale działać nie musi. Prześledziłem kiedyś instalację spryskiwaczy reflektorów, w którą moje auto wyposażone nie było. Pomimo tego większość instalacji jest fabrycznie pociągnięta. Brakuje jednak jednego plusa, którego trzeba dołożyć samemu. Najlepiej weź schemat i posprawdzaj po kolei wszystkie połączenia, napięcie itp. Oczywiście najpierw sprawdź, bo może poprostu zadziała.
  • 1 rok później...