Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, w sumie czytalem o tym dawniej na forum ale wtedy mnie to nie dotyczylo, chodzi o bmw 525tds e34, jak teraz przyszly cieple dni zauwazylem ze jak samochod jest zimny to odpala dobrze a jak jest juz cieply to odpala ciezko, tak jak by na poczatku paliwa nie dostawal podczas krecenia rozrusznikiem albo dostawal go malo,

mechanik mi powiedzial ze jest to powodem malej ilosci paliwa w baku (mialem ok 10litrow) i z tym sie wiaze ta nieszczesna pompa wtryskowa, ponoc jak bym nalal pol baku paliwa to by bylo ok, i ze jak ta pompe wtryskowa bym polal zimna woda zeby ostygla to by odpalil normalnie, to jak to jest z ta pompa wtryskowa jak ona dziala, ona u mnie sie juz psuje czy tez taka wada po prostu jest i ta mala ilosc paliwa ma tez znaczenie ?

pozdrawiam

Opublikowano
tak to wada wylatanej juz pompy albo ta elektryczna pomocnicza w baku ci nie dziala - idealnym rozwiazaniem jest zalozenie zaworka zwrotnego na przewod paliwowy przy pompie - ropka nie bedzie sie cofac i autko bedzie palilo jak nalezy - SPRAWDZONE i DZIALA - koszt zaworka to 25 pln.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
ok dzieki,to w ktorym miejscu ten zaworek dokladnie zamontowac? czy montaz jest trudny ? i o co pytac w sklepie, zaworek zwrotny, czy to sie jakos fachowo nazywa? pozdrawiam
Opublikowano

to napewno nie jest wina pompy!!!wszystko napewno masz sprawne.mialem to samo w poprzedim aucie,wymienilem pompe na nowa (oryginalna) i bylo to samo,znajomy mi powiedzial ze to tylko kwestia regulacji.za 2 tyg jade na przeglad do ASO wiec sie zapytam.

Bo w nowym autku mam to samo:(

niepotrzebnie tylko chlopaka denerwujecie ze ma pompe niesprawna,a to wydatek 1100.

Opublikowano

czy ty wiesz co to jest tds i pompa wtryskowa ??? bo jesli nie to poszukaj :) hehhe i co ty za pompe zalozyles za 1100 pln - pewnie jakies wyczynowe Walbro....bo seryjna boscha kosztuje nie wiecej jak 300-400 pln :)

a jak zalozy zaworek to bedzie git az do czasu jak pompa calkiem nie siadzie :D zaworek montujesz na przewodzie pomiedzy filtrem a pompa - jest to zaworek zwrotny do paliwa - oleju napedowego itp - dostaniesz go w sklepie z czesciami do ciezarowek.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D