Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam wiadomosci ze silniki 3.0 i 3.5 sa prawie takie same i zmiana ich wymaga tylko przelozenia ich i zmienienia komputera. Zrobilem tak i zonk jest taki ze instalacja elektryczna jest troche inna.

nie pasuje wtyczka ktora jest podlaczana obok elektrozaworow.

Jak zmienie instalacje ze starego silnika 3.0 na ten 3.5 czy to bedzie dzialac tak jak powinno.

Opublikowano

a z jakich roczników samochodów są te silniki?

W czasie troszkę poprawiono niektóre elementy i część rzeczy się zmieniła.

Jeśli masz kompletną instalację silnika, to troche zabawy i jeśli wszystko dobrze przełożysz, to nie powinno być żadnych niespodzianek.

Opublikowano

Zmartwiła mnie troche Twoja wypowiedź na temat pozyskanego silnika:

nie masz żadnych gwarancji że jest wszystko w porządku, nie bierze oleju, głowica dobra, zawory nie wyklepane i tp i td.

Takie silniki najlepiej kupować, jak jeszcze siedzą w aucie i można odpalić i ocenic pracę, ale może trafiłeś na coś fajnego...

Opublikowano
Sprawa jest tego typu ze kupilem to od typa ktory handluje czesciami samochodowymi sprowadzonymi z niemiec to moj dobry znajomy i silnik chodzil i byl przez niego sprawdzany wlasnie tam. Nic nie stukalo nic nie pukalo tak mowil on a ja przekonam sie o tym mysle ze juz dzis.