Skocz do zawartości

523i - znow problem - nie odpala na wszystkie gary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak mi jezdzilo bez problemu to jezdzilo....

przebieg 174 980 km (sprawdzony i pewny), zasilanie wyłącznie PB95 Shell

miesiac temu silnik gasl mi, dlawil sie falowal - wymienilem wiec swiece na NGK i do dzis bylo idealnie. (fajek nie polecano mi wymieniac, bo niby dobre...)

ale...

dzisiaj rano (i tylko dzisiaj...) - odpalam autko - a ono dziala jakby na kilka cylindrow tylko, drazek zmiany biegow trzesie sie jak by mu zimno bylo, auto ogolnie wpadlo w telepawke, obroty ustawily sie na okolo 1100... zgasilem silnik, ponowne odpalenie - to samo,

po trzecim odpaleniu silniczek znow zaczal pracowac rowno, obroty tak jak normalnie, zadnych drgan i do tej pory pracuje (przejechane ok 180 km). Na kompie nic nie wychodzi..., mocy nie traci... 2 dni temu mialem przeglad generalny i tez nic nie bylo.

Panowie - co to, bo ja juz pojecia nie mam.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano
Na Twoim miejscu nie przejmowalbym sie. Nie ma co kopac i sie zastanawiac skoro jezdzi. Mnie to wyglada na zblizajacy sie koniec ktorejs cewki. Chociaz u mnie jak padla cewka, to odrazu, i tez wlasnie z rana przy odpaleniu. Poki co Twoj pracuje bez problemu :) Takze nie ma sie co martwic na zapas :)