Skocz do zawartości

V-max- 120 km/h :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
objawy są takie, że silnik zaczął mi pracować bardziej "rasowo" tzn głośniej i bardziej gardłowo, stracił buta, jedzie maksymalnie 120km/h i na 5 biegu z pedałem w podłodze ekonomizer pokazuje 12 l/100km ( na innych biegach wychodzi dalej) Ktoś ma pomysł co to może być ? Przepływka ? Filtr paliwa ? pomożcie, pozdrawiam :)
Opublikowano
dodam, ze teraz jak jechałem do pracy to juz ledwo jechał. zero przyśpieszenia, dość szybko złapał temperature w pion, a z nawiewów leciało ledwo ciepłe powietrze. Jakieś sugestie ? bede wdzięczny, pozdrawiam
Opublikowano
A czy chodzi równo na wolnych obrotach? Może to uszczelka pod głowicą, skoro piszesz, że powietrze nie leciało ledwo ciepłe - zapowietrzył się układ, a mógł się zapowietrzyć przez uszkodzoną uszczelkę pod głowicą. No i ten brak mocy też by na to wskazywał.
Opublikowano
na jałowym biegu pracuje równo i cicho, tak jak d tej pory, 700 rpm. dopiero po dodaniu gazu brzmi dosłownie jak porsche ( wiem jak, bo sąsiad ma ;) przyśpieszenie jak cinqecento 700, a w czasie jazdy po dodaniu gazu na dowolnym biegu dzwięk wyraźnie wzmacnia sie, ale przyśpieszenie jest prawie zerowe- najgrzej jest od trójki wzwyż
Opublikowano

dodam też, ze pełną ( do środka) temperature złapał po 1/3 dystansu, ktory normalnie potrzebuje żeby sie rozgrzać.

jeśli to uszczelka, to ktoś może zna przybliżony koszt wymiany ?

Opublikowano
Na chwile obecnąwstawiłem auto do warsztatu ze wstępną diagnoza- zapchany katalizator, przy okazji wymieni sie filtr powietrza i paliwa, gdyby to miało sie komuś przydać, to napisze jakie efekty
Opublikowano
Wymieniony katalizator- wszystko ustąpiło, jest nawet lekka poprawa co do stanu sprzed awarii, jeśli chodzi o przyśpieszenie