Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z podsufitowka poleci ktos jakis klej ktory nie robi plam nie przebija przez material bo na rogach mam odklejoną od reszty podsufitowke problem w tym ze bede musial przez strzykawke wstrzyknac klej bo nie ma doscia innego. poprzedni wlasciciel wymienial szybe i spartaczyl na rogach ta podsufitowke :/

Opublikowano
daj sobie spokoj bo podklejanie nic nieda a jesli da to na jakis czas :!: uwiez mi ze sporo forumowiczow ma miejscami odklejona podsufitke i wcale sie nie przejmuja :mrgreen:

eh nie moge tego przebolec ze mam to tak zostawic

slupki przednie zrobilem na butapremie i trzymaja sie oki bo tez ten material byl odklejony do tego pomalowalem je czarnym matem co dalo ciekawy efekt ale niestety butapremu nie wstrzykne pod tapicerke a zastanawiam sie nad pomalowaniem calej podsufitowki na czarny mat.

Opublikowano
Ja bym odwidził jakiegoś tapicera!!! Oni mają różne specyfiki a za pare złoty to by Ci odstąpił pare kropelek bo wiecej chyba nie trzeba!! PZDR :)
Opublikowano

Ja słupki koło szyby i ciut podsufitki kleiłem klejem polimerowym (do styropianu :mrgreen: ) puki co się trzyma, tylko już kawał czasu od klejenia a w aucie dalej czuć denaturat :D :D :D (na tym jest robiony chyba).

Jest przeźroczysty, ale co do wstrzykiwania to ciężko-nim tak jak butaprenem, nanosisz na dwie powierzchnie i po czasie łączysz-tylko butapren łączysz po 15 minutach od nałożenia a ten pisze po 30-60 sekundach :)

Opublikowano
a ja bym poprostu zdjął podsufitke mówicie o klejąch stykowych czyli siłą kleju zależy od siły docisku a pozatym pewnie już całą si się rozkleja na krawędźach więc warto sprawdzić i wymienić wygluszenie dachu przy okazji ja wygluszylem i okleilem nowym materiałem za 120 złotych

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D