Skocz do zawartości

przerywajacy wentylator (klimatronic)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nastepujacy problem:

Przerywa mi wentylator (silnik dmuchawy). Poprostu jak sobie cos umysli to przy zapalaniu samochodu nie wystaruje (mozna gasic i zapalac kilka razy i nic) a jak sie przejedzie kilka minut do godziny to sam sie wlaczy w trakcie jazdy.

Nigdy natomiast sie nie wylacza w trakcie jazdy. Np wiezdzajac do garazu wieczorem dziala pieknie, a rano przy zapalaniu juz nie i dopiero po jakims czasie sie uruchomi. Dzieje sie tak co jakis czas i nie ma zadnej reguly na to.

Nie ma na to zadnego wplywu wilgoc czy drgania bo w roznych warunkach sie to dzieje.

Wszystkie przyciski sa sprawne na panelu, biegi wentylatora chodza pieknie, jeż sprawny - tylko sam silnik nie startuje.

W lecie mi to nie przeszkadzalo ale teraz zbliza sie zima i ogrzewanie potrzebne caly czas.

Mial ktos podobne problemy, w czym moze byc problem?

Opublikowano
masz klimatronica?

tak, dokladnie jak w opisie

dodam jeszcze ze ostatnio przez miesiac ani razu mi sie nie zacial i juz bylem szczesliwy, a tu od 3 dni nawet ze 3 razy dziennie sie to dzieje. Wczesniej (gdzies lipiec-sierpien) tak ze 3 razy na tydzien mi tak wariowal.

Opublikowano
Rozumiem ze panel dziala ok. tzn nie przygasa ani sie nie wyłacza sam???

i czy podczas tego jak dmuchawa sie wylacza to też dziala???

tak, jak dmuchawa sie wylaczy to panel dziala caly czas, wszystkie przyciski dzialaja (podgrzewanie szyby, temperatura i "biegi" sie zmieniaja na panelu, regulacja otworow z ktorych ma leciec powietrze)