Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam takie pytanie odnosnie M-pakietu po jego zalozeniu z przodu samochodu liczac od najnizszego punktu zderzaka do ziemi jaki jest przeswit?nigdzie niemoge znalezc tych danych a boje sie ze jak go zaloze beda kłopoty z podjezdzaniem pod wyzsze krawezniki i w konsekwecji porysowanie zderzaka..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bedziesz musial uwazac zeby nie dojrzdzac do kraweznika. 98% krawężników jest za wysoko u nas i niestety mozesz sobie uszkodzic zderzak. Wymaga to wprawy na pocxśtku, zeby wyczuc jak parkowac z bezpieczna odlegloscia zderzaka do krawężnika, ale potem jest juz latwo i przyjemnie.
Opublikowano
Na Bank go porysujesz prędzej czy pózniej, ja bardzo uważam na krawęznikach i staram się nie podjeżdżać pod nie, jeżeli nie muszę, a i tak 2tyg. temu przeszlifowałem z prawej strony zderzaczek(seria)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tego niestety nie da sie przeskoczyc. Mialem w E60 malowany zderzak (poobijany od kamykow, lekko porysowany) i cieszylem sie nim niecaly tydzien. Musialem zaparkowac w centrum wiekszego miasta w godzinach szczytu i niestety skonczylo sie przerysowanie zderzaka z prawej strony :/
Opublikowano

ja udaje że mi zgasł w tych nerwach że z tyłu syreny i jakoś inni się bardziej posuwają i jakoś pojechali.Ale nie uważam tego za pozytywne zachowanie może minimalnie tłumaczą mnie jeszcze 19tki felgi gdzie każdy chodnik kaleczy felgę a i potrafi uszkodzić oponę.Jest to uwzględniane w czasie kontroli policyjnej i nie każą zjeżdzać na chodnik,pobocze.

hej

Opublikowano
Dokladnie, tora. I co wtedy zrobic?

niech inni wjezdzaja swoimi samochodami na wyskie krawezniki , ja nie jestem taki glupi zeby rozwalic felge albo "zawiescic" sie na krawezniku, widzialem juz kilka razy jak ktos sobie polamal zderzak bo chcial byc dobry i szybko zjechac policji,poselkom w limo czy innym

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zgadzam sie z Wami, ale nie jest to mile uczucie jak tamuje sie przejazd karetki. Teraz w E65 zawieszenie jest troche wyzsze, ale ostatnio też musialem zjechac na dość spory krawężnik i zjeżdżając zaliczyłem strzal w zderzak. Jazda po naszych drogach to walka na kazdym metrze...
Opublikowano
Dokladnie, tora. I co wtedy zrobic?

niech inni wjezdzaja swoimi samochodami na wyskie krawezniki , ja nie jestem taki glupi zeby rozwalic felge albo "zawiescic" sie na krawezniku, widzialem juz kilka razy jak ktos sobie polamal zderzak bo chcial byc dobry i szybko zjechac policji,poselkom w limo czy innym

Jasne, Erka jedzie dokądś na wezwanie. Ktoś nie zjeżdża jej, bo mu się felga zniszczy. Erka nie zdąży na czas. Ale ten ktoś ma nieuszkodzoną felgę w swoim aucie i to jest najważniejsze!

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

gutek masz rację ale takich sytuacji ze obok jest wysoki krawęznik i R-ka jest bardzo mało i dwa staram sie jak moge przytulić,schować gdziekolwiek żeby zrobić miejsce.

hej