Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam problem.Podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka ładowania.Nie wiem czy to jakis bezpiecznik wysiadł czy moduł.Gdzie mam szukac przyczyny?Nie mam możliwości dzis podłączyc pod komputer,a jutro rano do pracy musze jechac.Prosze o pomoc,bo w wyszukiwarce nic nie moge znaleźć.Bezpieczniki sprawdzone w schowku i w bagarzniku,chyba ze jest gdzies jeszcze oddzielny.Klemy odłączane i podłączone ponownie i dalej pali się kontrolka ładowania.Prosze o pomoc.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

- sprawdź jakie masz ładowanie, mógł paść alternator

- sprawdź pasek alternatora, czy sie nie poluzował

003.jpg
Opublikowano
Kiedyś miałem taką sytuacje, że przy alternatorze najpierw poluzował się, a potem całkowicie "odleciał" >>odkręciła się śrubka i kabelek wisiał nie przykręcony do alternatora<<. Spróbuj się wślizgnąc pod samochód i sprawdzić alternator z każdej strony cz nic nie wisi gdzieś w jego pobliżu. Alternator znajduje się po stronie kierowcy, gdzie taka rura jak od odkurzacza zakreca o 90st. pionowo w dół ;) Sprawdź cz masz tą rurę całą, bo ona właśnie jest odpowiedzialna za chłodzenie alternatora,często pęka, a nówka kosztuje zaledwie 11PLN, więc nie ma co skąpic ;)