Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów mam problem układem chłodzenia. Po paru miesiącach od zakupu auta wystrzeliła mi chłodnica,pękł zbiorniczek. Wymieniłem chłodnice na nową ,po kliku miesiącach znów nastąpił wybuch. Rozszczelniła się na łączeniu. Po naprawie chłodnicy zostało wymienione sprzęgło na wentylatorze oraz termostat. Dzisiaj znów zdarzyło się to samo .

W czym może być problem???. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Opublikowano
A jak z tęperaturą.W takim przypadku są trzy możliwości.Uszkodzona pompa wodna,uszczelka pod głowicą lub pęknięta głowica.Wszystkie te żeczy mają wpływ na nie naturalny wzrost ciśnienia w układzie chłodzeia.Zakładając że termostat i wisco są sprawne.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Wlasnie brat pisal o mojej betce. Chlodnice nowa wstawilem. Wisco i termostat sa nowe. Pompa tez jest po testach i jest ok, po sciagnieciu glowicy nie widac przedmuchanej uszczelki, ale wiadomo po wymianie czlowiek bedzie pewny na 100%. Po glowicy tez nie widac , ze jest zjechana, uszkodzona. Moze miec mikropekniecie, ktore daje znac o sobie. Ile moze kosztowac glowica do e36 2,5 benzyna?