Skocz do zawartości

Pojawiła sie czerwona kontrolka na liczniku. ;/ pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. dziś jadąc rano samochodem zaświeciła mi sie czerwona kontrolka. wygląda ona tak : jest kółeczko i bok niego po prawej i po lewej stronie są po 3 kreseczki. zatrzymałem sie na poboczu i wyłączyłem silnik. po chwili zapaliłem silnik i kontrolka znów sie pojawiła ale po chwili zgasła. znowu zgasiłem silnik i ponownie odpaliłem. wtedy już kontrolka sie nie pojawiła. po tym zajściu przejechałem ok 50km. ( gasząc silnik i ponownie go odpalając- wyjście do sklepu i te sprawy) .Teraz kontrolka sie już nie pojawia ale jestem trochę zaniepokojony. możecie mi udzieli trochę więcej info. z góry dziękuje. pozdrawiam
Przemyslaw
Opublikowano
Kolego sprawdz stan płynu do hamulców lu klocki może masz już do wymiany. Mi kiedyś pękł przewód od tylu i uciekał płyn i też sie to zaświeciło.

Kontrolka płynu hamulcowego jest inna.

Natomiast przy okazji można też sprawdzić.

To co pojawiło się koledze to zużyte klocki hamulcowe,

Pzdr,

Opublikowano
ok. dzięki wielkie. no klocki widac ze sa juz nie najlepsze. a powiedzcie mi czemu ona sie nie swieci dalej. tylko zgasła i koniec. ?? trudno jest wymieni klocki ?? jakie najlepiej kupi?? i czy z tarczami??
Przemyslaw