Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegoś czasu mam problem z hamulcem. Przy pulsacyjnym hamowaniu każde następne jest coraz słabsze a pedał hamulca wchodzi coraz mniej, czasami zdarza się, że w ogóle nie da się wyhamować.

Wymieniłem tarcze, klocki (2x bo powiedzieli mi, że mogą być za twarde), wężyki, płyn. Została pompa i serwo. Serwo niby jest sprawne bo po zapaleniu samochodu pedał hamulca obniża się delikatnie.

I mam w związku z tym do Was pytanie czy to rzeczywiście może być wina pompy hamulcowej, czy może przyczyna takiego zachowania może tkwić gdzieś indziej.

Opublikowano
Musisz zajrzeć do pompy. Być może już nie trzyma, bez problemu kupisz komplet naprawczy do pompy. Czasem bywa tak że płyn z uszkodzonej pompy wlewa się do serwa. Trzeba też pamiętać żeby dokładnie odpowietrzyć układ. Powodzenia
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja mam akurat E38 3.0d (135KW) ale objaw identyczny. I tez mam leb ciezka bo nowa pompa w serwisie 1000zl po za ASO nie znalazlem a w ASO twierdzili ze to jest czesc z tych co sie nie psuje! U mnie wszystko inne gra a mechanik sprawdzal to w/w sposob i stwierdzil ze ta pompa juz slabiutko "dmucha" ;/ kurcze az mi sie wierzyc nie chce abym mial takiego pecha auto ma nakulane jedyne 230 tys i autko ma 8 lat ;/ do tego jest na maxa zadbane! na pewno nie moze byc innej przyczyny? powiem ze u mnie z regoly dzieje sie to gdy np na parkingu przesowam sie przod-tyl (mam automat!) w ktoryms momencie zaczyna twardniec pedal hamulca ;/
Opublikowano
Do mojej beemki pompa kosztuje 200,- także jak tylko będę miał wolne to będę ją wymieniał, zdam relację jeśli to coś pomoże :)