Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
myślę że przyda się ten temat w związku z tym że szukałem na forum info o tych silnikach a znajduje różne informacje czasem dziwne czasem śmieszne a chciałbym żeby moja i innych wiedzą była pewna Proponuje wpisywać tu raczej bzdury takie jak silnik m50 b28 który chyba nie istnieje do wczoraj byłem pewien a dziś mam wątpliwość niestety

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
i jeszcze jedno m50 b25? Ile ma mocy 192 tak jak się dowiedziałem na forum dzisiaj czy 170 tak jak myślałem do tej pory?

Opublikowano
jesteś pewien m50 to starszy silnik bez vanosa i ma więcej mocy? A o m50 b28 pisze w temacie wymiana hamulców e30 warto poczytać

Opublikowano

M50B25 był z Vanosem i bez ale i tak moc była ta sama 192KM.

Natomiast nie mam pojęcia czemu w M52B25 zdławili go do 170KM. Tak czy siak pomimo mniejszej mocy osiągami nie ustępuje M50 ba jest nawet deczko szybszy :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
i wszystko jasne byłem na street racing i znalazlem błąd w moje wiedzy tam pisali o M20 a napisali m50 i wszystko jasne a dziwiłem się że hamownia wykazała 236 km przyrost mocy o 66 km był trochę za duży jak na modyfikacje które zrobiłem :D

Opublikowano
dobra nie czytam już tamtego forum bo głupieję :D :mad2:

Opublikowano

Natomiast nie mam pojęcia czemu w M52B25 zdławili go do 170KM. Tak czy siak pomimo mniejszej mocy osiągami nie ustępuje M50 ba jest nawet deczko szybszy :wink:

Zapewne względy ekologiczne, a żeby nie było ogromnej przepaści między M3 3.0 a M52B25 wprowadzili M52B28

Opublikowano

Zapewne względy ekologiczne, a żeby nie było ogromnej przepaści między M3 3.0 a M52B25 wprowadzili M52B28

Dokładnie. Należy też wspomnieć że zdławienie jest tylko teoretyczne. m50b25 i m52b25 idą w e36 prawie łeb w łeb. a to dlatego, że moment jest niżej w m52. silnika m50b28 w seryjnej produkcji napewno nie było.

Opublikowano
ogólnie potencjał prawie taki sam ale jak chcesz tuningowac to M50b25 ale zaraz przez to co napisałem będzie kłótnia :)

Opublikowano
ogólnie to M50 łatwiej osiągnąć dobre wyniki a m52 się lepiej wkrecaja na obroty trudna decyzja :)

Opublikowano
bardzo zły argument myślę że nie zdążyłbyś nawet wachac moich spalin :twisted2:

Opublikowano
Który lepiej kupic 325 czy 323 e36?

Który ma wiekszy potencjał?

Podstawowa różnica: 325-192KM ; 323-170KM ...i to wszystko z pojemności 2,5.

M52 ma aluminiowy blok przez co jest wrażliwsza na przegrzanie.

"2,3" minimalnie szybciej uzyskuje max.moc,ale jednak 192 koniki to 192 koniki.

Wg mnie lepsze jest M50...

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Moim zdaniem najlepiej przewieźć się 325 i 323 i wtedy sam ocenisz co Ci się bardziej podoba. Ja mam 323i i jestem bardzo zadowolony. Ostatnio miałem okazję pojeździć 325 w bdb stanie i stwierdziłem, że napewno bym się nie zamienił. To jest tylko moje subiektywne odczucie. Wcale nie czuć większej mocy, a w M25B52 kultura pracy bardziej mi odpowiada. No i napewno mniej pali :)

było:

e30 2,0i touring /e30 1,8i coupe /e30 2,5i sedan / e36 323i coupe / e39 523i sedan / e39 525i

Opublikowano
M25B52

M52B25

mam nadzieje że to tylko błąd przy wklepywaniu popełniłeś

tak czy inaczej lepiej sprostować bo ktoś jeszcze uwierzy w taki silnik

:twisted:

Opublikowano
M25B52

M52B25

mam nadzieje że to tylko błąd przy wklepywaniu popełniłeś

tak czy inaczej lepiej sprostować bo ktoś jeszcze uwierzy w taki silnik

:twisted:

to silnik z latającej fortecy B52 :D

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Hehe, literówka Panowie :) Cały czas chce mi się śmiać jak na to patrzę :) Z ta fortecą to dobre ;)

było:

e30 2,0i touring /e30 1,8i coupe /e30 2,5i sedan / e36 323i coupe / e39 523i sedan / e39 525i