Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moją 325. Otóż auto nie faluje na obrotach wszystko jest ok na biegu jałowym, pali na dotyk ale podczas jazdy kiedy trzymam stala prędkość i włączę luz obroty silnika spadają poniżej 500 obr na minute i auto gaśnie (mowa tu oczywiście o pracy silnika na benzynie). Jeżeli zas puszcze gaz nie wyłączając biegu zejde tak do ok 1.5tys obrotów i wtedy włączę luz to wszystko jest ok obroty spadają do odpowiednich i silnik nie gaśnie. Jeżeli stoje na postoju i wciskam pedał gazu i po chwili puszczam go tez wszystko jest w porządku obroty spokojnie spadają do odpowiednich i silnik dalej pracuje równo. Od pewnego czasu zauwazyłem też, że powyżej 120 auto rozpędza sie bardzo powoli jak na 2.5l Szczerze mówiąc to mam wrażenie ze do 190szybciej rozpędzałem się moim poprzednim autem t.j piątka w tdsie. wogóle powyżej 190 teraz to auto nie chce się rozpedzić muszę ciągnąc je czwórką do 180 maks na czwartym włączam piątke i koniec maks te 10 na godzine więcej. Nie chciałbym aby ktoś komentował moją wypwiedz postami w stylu "gdzie Ty tak szybko jeździsz" albo "w polsce i tak nie ma takich dróg żeby tak jeżdzić wiec poco Ci więcej" Chodzi mi o to że coś jest nie tak i chciałbym to naprawic zeby było tak jak powinno byc. Z góry dziękuję za wszystkie pomocne wypowiedzi pozdrawiam Przemek