Skocz do zawartości

Problem z ABS-em !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mój problemik dotyczy ABSu który czasem po odpaleniu auta mi sie zapali ale jak zgasze je i odpale na nowo to juz sie niezapala. W sobote jade na kompa. Czy to oznaka ze któryś czujniki sie kończy?? Moze ktos miał z Was ten sam problem ??
Opublikowano
Z 3 miesiące temu jak były takie porządne ulewy wjechałem w dużą kałuże i wtedy zapalił mi sie ABS auto postało i na drugi dzien juz nieświeciło ale na kompie wyrzuciło błąd lewego przedniego czujnika. MOże to ma cos wspólnego z wilgocią i wodą wtyczki wszystkie od czujników odłączałem i na smar dawałem zeby wilgoć ani woda sie w niedostała choć i one są same w sobie dobrze zabezpieczone. Zastanawiam sie czy jak wykaże ten sam czujnik czy go niewyciągnąć choć rzadko kiedy wychodzą w całości. MOze wystarczy go przeczyścić.
Opublikowano
Wczoraj byłem na kompie pokazało przedni lewy czujnik dzisiaj juz ABS świeci i niechce zgasnąć chyba juz padł dokumentalnie ??? Ktos moze zakładał czujnik firmy Topran ???
Opublikowano
Mi tez czasem zaświeci sie abs.Tylko mi sie wydaje ze to przez słaby akumulator gdyz zapala sie zawsze gdy odpalam samocho po słuchaniu muzyki!no i widac ze słabo kręci...Kolega w omedze tez tak mial.Wymienił akumulator i przestalo sie swiecic
Opublikowano
Czujnik zmieniony na Topran przy wymianie były problemy ponieważ śruba sie urwała i czujnik jak prawie w każdym aucie niechciał wyjść w całości !!!! Wszystko jest teraz OKey