Skocz do zawartości

Co się dzieje :( ??? Na LPG nie idzie, na PB kiepsko, itd...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam ogromny problem koledzy. Za tydzień wyjeżdżam do Holandii bumą, a tu taki problem, że na gazie przestała jeździć, dusi się, obroty pływają w takim zakresie, że czasami gaśnie, na luzie nie ma szans żeby nie zgasła, trzeba mocno gazować, żeby ją utrzymać na jakichkolwiek obrotach. A na benzynie już lepiej, chociaz tez nigdy nie odpale jej za 1 razem, oborty plywaja mniej, ale nie gasnie i czuc ze na PB ma kopa. Zauwazylem tez ze w aucie nie ma ogrzewania !!! nawet po godzinnej jezdzie, daje na full a i tak leci mi zimne powietrze. Inna rzecz ktora zauwazylem to to, ze jedna z czesci pod macha od gazu (nie wiem co to, nie znam sie, ale polaczona jest grubym czarnym wezem gumowym od filtra powietrza), jest cala oszroniona, wlasciwie lod jest na niej i takze caly waz jest zimny jakby z lodowki. Inna sprawa co zauwazylem... nie mam bagnetu od poziomu oleju, ale moze po prostu zgubilem chodź niewydaje mi sie, czyzby go wywalilo ;/??? Watpie. I ostatnie co zauwazylem... 2 swieca patrzac od strony przodu auta jest ciagle cala zalana olejem, Wycieram, pojezdze chwilke i zas cala w oleju. O co tu biega ? :( Pomozcie bo za okolo 3-4 dni musze miec sprawne auto i nie mam bladego pojecia czy jechac do mechanika czy do stacji gdzie gaz zakladaja czy mam po prostu wrzucic bume do jeziora ;( :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
A ten wąż co jest zimny połączony jest z parownikiem ? Jeśli tak to możliwe że masz zapowietrzony układ chłodzenia i nie dochodzi do parownika ciepły płyn i nie ogrzewa on gazu który zamarza i dlatego ci na gazie nie idzie i nie masz ogrzewania. sprawdż parownik czy membran już szlag nie trafił
Opublikowano
Bylem u mechanika, okazalo sie ze wisko padlo. Ale dzieki za podpowiedź ;) Pozdrawiam!
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)