Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, szukałem na forum ale nie znalazłem dokładnej odpowiedzi,

czy wszystkie E46 miały wentylatory klimatyzacji? jak oglądam zdjęcia na allegro to raz ten wentylator jest a raz go nie ma, pytam bo mechanik zwrócił mi dziś na to uwage, i drugie pytanie czy te wentylatory są takie same dla wszystkich silników? znalazłem coś takiego:

http://moto.allegro.pl/item425773946_wentylator_klimatyzacji_bmw_e46_diesel.html

będzie pasował do 320D?

Opublikowano
Nie wszystkie mają wentylator klimatyzacji, w zależności od silnika. U mnie np. nie ma. Wentylatory są różne dla różnych slilników. A czy ten będzie pasował to nie wiem, zadzwoń i się dowiedz z jakiego modelu i jakiego silnika pochodzi. Możliwe że w niektórych były takie same, ale tego to się muszisz dowiedzieć, wejdź na OEM i popatrz.
Opublikowano
dzięki stary trochę mnie uspokoiłeś, bo nasłuchałem się sporo że ten wentylator powinien tam być żeby schładzać freon a jak go nie będzie to może szlak trafić chłodnice czy jakoś tak
Opublikowano

Witam.

Sprawa wygląda tak:

1.wiatrak od klimatyzacji z przodu + wiskoza

2.jeden wiatrak z tyłu za chłodnicą.

Ja mam 320d z kwietnia 2000 roku i posiadam tą drugą opcję, niestety z zepsutym wiatrakiem :( Zajechałem niedawno do magika-elektryka który wmawiał mi, że powinna być opcja 1, że ktos mnie oszukał, i on mi wszystko zrobi jak należy za jakieś 600-1000 PLN :D Żeby się uspokoić zajechałem do ASO i na podstawie numeru VIN sprawdziłem, co się powinno kręcić w moim autku.

Kiedy jedziesz-czynnik jest chłodzony pędem powietrza, klima dmucha zimnem aż miło.Problem przy walniętym wiatraku pojawia się podczas postoju pod światłami lub w korku.Wtedy rośnie ciśnienie w układzie i może dojść do tego, że czynnik chłodzący ucieka przez zawór bezpieczeństwa lub najsłabszy element układu.

Pozdrawiam.Nitaka

Opublikowano
no to jestem spokojny :] tak przy okazji, płaci się coś w ASO za to że na podstawie vinu podają ci dokładną specyfikacje auta? nigdy nie byłem w czymś takim jak ASO i się nie znam :wink: