Skocz do zawartości

Pelno wody na podlodze, przez szyberdach leci.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie.

Wczoraj po 3 godzinnym laniu woda doszedlem, ze to przez szyberdach leci woda i wypelnia mi wglebienia w podlodze.

Nie cieknie po suficie ani nigdzie indziej, tylko na podloge sie jakos wlewa z progow. Jak podnioslem troche przod to sie woda wylala z obu stron spod samochodu w sumie z czterech miejsc (wydaje mi sie z odplywow szeberdachu).

Dlaczego jak dopiero przod sie uniosl i czy wiecie jak mozna to naprawic. Gdzie sa jakies wezyki odplywowe i czy wogole sa. Jak samochod normalnie stoi to woda konczy swoj bieg pod nogami kierowcy jak i pasazera wiec problem mam obustronny. Troche mnie juz mecza te przecieki ale nie chce sie poddac.

Pomocy

Dziekuje z gory

Michal

Opublikowano

witam

są 4 odpływy

2 z przodu i 2 z tyłu

te z przodu widać jak otworzysz szyber całkiem ,są w "rogach"

te tylne też w są narożnikach,lecz do nich bynajmniej dobrałem się osobiście po odkręceniu uchwytów do podtrzymywania się przy wysiadaniu,zdjęciu tylnych boczków i ostrym nagięciu podsufitki

---widać węże gumowe nasadzone na rurki odpływu,zaciśnięte są opaską-taka blacha zaciśnięta fabrycznie

a do przepchania linka stalowa się przyda

Opublikowano

do tego juz dzisiaj tez doszedlem.

Wsadzilem drut jakies poltora metra i utknal na amen!!! Teraz mam ostry dylemat:)

W kazdym badz razie bardzo bym chcial sie dowiedziec gdzie koncza sie te przednie odplywy? Te weze ktore ida w przednim slupku gdzies dalej i wlasnie nie wiem gdzie. Nie wiem co mam rozebrac. Dzonilem do mechanika bmw i on tez niby nie wiedzial, moze dlatego ze jak naprawial mi fure to policzyl sobie 30% wiecej ale po awanturze jednak na wczesniej uzgodniona cene sie zgodzil :)

Dziekuje za pomoc, wszystkie pomysly sie dla mnie licza. Jak ten problem rozwiaze to wkoncu poskladam tego trupa i zacznie wygladac jak bmw 7 powinien.

Pozdro Michal

Opublikowano

Witam

Dla zainteresowanych powiem, ze znalazlem te cholerne weze odplywowe. U mnie w samochodzie ida one za przednimi glosnikami w karoserii i koncza sie poprostu gdzies w progu - porazka. Nic dziwnego ze mi gnilo. Odprowadzilem je juz na zewnatrz na nadkole i miejmy nadzieje ze bede mial juz sucho zawsze.

Pozdro