Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie.

Kolega ma 316 z 94r i ma nastepujacy problem.

Podczas rozpedzania wszystko jest ok ale do 4 tys obr. Powyzej zaczyna sie strasznie mulic i szarpac po czym kiedy wrzuci luz obroty spadaja ale caly czas skacza. Po ponownym uruchomieniu silnika jest juz wszystko ok pod warunkiem ze nie przekroczy 4 tys obr. Jakies porady?

Opublikowano
jedna w bmw powinno być rzędowe 6 cylindrów a nie 4 więc zmienić silnik :P a tak poważnie to chyba warto udać się do aso

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Podłanczam się do pytania

mam dokładnie ten sam problem tyle, że w e46 1,9 na lpg, powyżej 3, 3,5 tys. obr. zaczyna mulic/przerywać i naprawde trzeba dłuższy czas przytrzymać gaz w podłodze zeby przekroczyć tą granice. Jeśli ktoś miał podobny problem mam nadzieje ze udzieli mi jakiejs porady.

• Zarejestrowani
Opublikowano
ja tak mialem na starym silniczku wlasnie m43 1.9 118koni, winna byla przeplywka.... Po jej wymianie i resecie kompa wszystko wrocilo do normy ;D

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

można sprawdzić przepływomierz, świece i układ zapłonowy.

Miałem taki przypadek (co prawda nie w BMW) iż zasyfione świece przy wyższych obrotach nie dawały rady i iskra był marna - skutkowało to tym że auto przerywało pod obciązeniem, nie osiągało obrotów i nierówno chodziło. Po wymianie świec - jak ręką odjął.

Pzdr,

Opublikowano
Ja również miałem taki przypadek w innym aucie niż BMW. Z resztą świece się regularnie wymienia, tworzą nie tylko iskrę, ale i odprowadzają ciepło, aby zapobiec przed samozapłonem mieszanki.