Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
na wstępie chciałbym sie z wszystkimi przywitać, jestem nowy ;-), od paru dni jestem posiadaczem bmw 520d z 2000 roku,przebieg 210tys km prosze o pomoc a mianowicie, autem przyjecham na kołach z belgii, przez 1500 km wszystko było ok, dzien po przyjeżdzie tzn dzisiaj.... jachałem parenaście km, nagle silinik stracił moc ,tzn bardzo powoli sie rozpedzał ciezko wchodzil na obroty, zatrzymałem sie zgasiłem odczekałem ok 3minuty,odpalam .... jest niby ok rozpedzam sie do 180km/h zwalniam do ok 110km/hi po chwili znowu kibel, dojechalem do celu zgasiłem silnik ,po 2 godz odpalam przejechałem 3 km rozpedzilem sie do 80-90(tzn po mieście) i było wszytko ok, o co chodzi? co sie stało? wpada w tryb awaryjny?(obroty nie falująm auto nie szarpie, poprostu strasznie zamula..... jutro zaczne od zmiany filtra paliwa i powietrza..... aha ,silnik odpala bez problemu ,cicho i równo pracuje, prosze o pomoc i porady( archiwum czytałem , przypadek opisany przez Robert BMW chyba nie pasuje) pozdrawiam wszytkich
Opublikowano
witam, widze ,że nikt nie ma ochoty pomóc "nowemu"...... więc jakby ktoś miał kiedyś podobny problem to....... przyczyną braku mocy była kiepska jakość paliwa, p.s. tankowałem na autostradzie niemieckiej pod Berlinem. roziązanie problemu :odczekałem aż wskazówka poziomu paliwa zejdzie do ok 10 litrów i pojechałem na BP zatankowałem ultimate diesel do pełna i po problemie ,samochód dostał skrzydeł, p.s. nie zmieniałem filtra powietrza i paliwa , pozdrawiam