Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie koledzy :D Szukałam postów na ten temat ale się nie doszukałam podobnego problemu :| Mój problem polega na tym że Moja bunia przestała palić tak od siebie z dnia na dzień :cry2: Już próbowałam różnych rzeczy bo o dziwo pompa paliwa i akumulator są raczej sprawne ale odpinałam akumulator na kilka godzin , potem próbowałam kręcić i nic :cry2: Nie wiem czy to ma jakichś wpływ ale odkąd nie chce palić na zegarze było -200km do inspekcji ale za pomocą waszych porad skasowałam inspekcje w gniazdku i teraz jest INSPECTION 25000 . Ale czy to ma jakichś związek ? Czy mogła się jakoś zablokować ? Moja bunia to 328i 98r (automat) :| Bardzo proszę was o pomoc albo jakieś rady co z tym zrobić bo autko w garażu i nie ma jak się ruszyć ani nic zdziałać :cry2:
Opublikowano

skasowanie inspekcji nie powinno miec wpływu na zapłon auta, jezeli jest paliwo , silnik kreci a nie chce zapalic to stawiam na cos z elektryką

zacznij od sprawdzenia czy jest iskra na swiecy

sprawdz tez bezpieczniki

czasem też jak ma sie jakiś dodatkowy alarm to może on zablokować zapłon

Opublikowano
Właśnie sęk w tym że świece dopiero co były wymienione na nowe może góra 2000 km temu , bezpieczniki od jakiego elementu powinnam sprawdzić bo bezpiecznik od pompy paliwa wymieniłam na nowy ale stary był chyba też dobry i nic to nie dało może jeszcze jakieś inne ? I jeszcze proszę wytłumacz "zacznij od sprawdzenia czy jest iskra na swiecy " jak to zrobić ? Wiem ze to może jest proste ale Ja nie wiem jeszcze jak takie rzeczy się robi :duh:
Opublikowano
Właśnie sęk w tym że świece dopiero co były wymienione na nowe może góra 2000 km temu , bezpieczniki od jakiego elementu powinnam sprawdzić bo bezpiecznik od pompy paliwa wymieniłam na nowy ale stary był chyba też dobry i nic to nie dało może jeszcze jakieś inne ? I jeszcze proszę wytłumacz "zacznij od sprawdzenia czy jest iskra na swiecy " jak to zrobić ? Wiem ze to może jest proste ale Ja nie wiem jeszcze jak takie rzeczy się robi :duh:

Trzeba wykręcić świecę,podłączyć do niej przewód,świecą dotknąć masy(np.głowica) i zakręcić rozrusznikiem.Na elektrodach świecy powinna sie pojawić iskra.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

A czy to ma jakieś znaczenie że np.gdy sprawdzałam wszystkie bezpieczniki (zrobiłam sobie taką próbówkę z żaróweczki i kabelków :) ) to te bezpieczniki na dole :

http://images34.fotosik.pl/366/41c1df9e9394aeb3med.jpg

pokazywały mi napięcie a te bezpieczniki na górze (od 1 do 36) nie . żaden bezpiecznik z góry nie pokazał mi napięcia pomimo tego że przełożyłam ze dwa i są sprawne ponieważ gdy przełożyłam je na dół na którąś pozycje (od 37 do 72) to pokazuje napięcie ale gdy ten sam sprawny bezpiecznik jest na górze to napięcia już nie daje do próbówki :duh: Czy ktoś by wiedział o co to może chodzić ? :cry:

Opublikowano

Trzeba wykręcić świecę,podłączyć do niej przewód,świecą dotknąć masy(np.głowica) i zakręcić rozrusznikiem.Na elektrodach świecy powinna sie pojawić iskra.

tylko trzeba uważac na wysokie napięcie bo może "kopnąć"

chodziło mi o jakies bezpieczniki od zapłonu (nie wiem czy takowe wystepują bo mam dyzia)

najlepiej byłoby poprosić kogoś mechanikowatego (nie umniejszam twoich zdolnosci) ale w problemach zapłonu to bywa tak że może byc wiele przyczyn i naprawde potrzeba do tego kogoś kto zna sie na temacie

poprostu taka niewdzieczna usterka