Skocz do zawartości

Podmianka analogowej klimatyzacji na klimatronik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mozna podmienic panel klimatyzacji z analogowego na klimatronik? Ogolnie spotkalem sie z roznym zdaniem, zachecony tania zamiana na przyciski wymienilem swoje pokretla na klimatronik. Po podlaczeniu niby wszystko ok - jezeli chodzi o ilosc przewodow zgadza sie, podlaczyc tez mozna to wszystko latwo, swieci, ustawienie sily nawiewu reaguje odpowiednio, ale kiedy juz sie zglebilem w dzialanie ogrzewania, a przedewszystkim pozycji nawiewu to cos sie nie zgadzalo - po ustawieniu konkretnej pozycji nawiewu np nogi to jakby bez reakcji - zero podmuchu , czasami mylilo pozycje - nawiew na szybe odpowiadal nawiewowi na kierowce, i tak w kolko cos nie tak....

Pomozcie nie wiem co mam teraz zrobic?;/ :shock:

Opublikowano
manual a climatronic to calkiem inna bajka, inna nagrzewnica itp itd. Ogolnie zamiana panelu spowoduje jedynie poprawe wygladu wnetrza auta :)
Opublikowano
ale czy bedzie działać panel od klimatronika? czy klima bedzie chodzic i wszystkie ustawienia nadmuchów ??? bo temperatura to inna bajka
Opublikowano
Dowiedzialem sie ze nalezy dodatkowo zmienic nagrzewnice - wtedy to podobno moze zadzialac, niestety nie wiem na ile jest w tym prawdy, musialbym sie jakos upewnic bo wymiana nagrzewnicy to nie malo grzebania. czekam na odp