Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych kolegów .

Mam na felgach 17 cali opony run flat , po miesiecznej ekspalatacji samochodu, stwierdzam,że wolałbym miec lewarek, zapasówke w samochodzie i cieszyc sie komfortem tłumienia dziór przez standardowe opony.

Chce na te felgi założyc zimówki ze zwykłą oponą .

Na lato zamierzam kupic nowe felgi 17 cali , na które założe run flaty.

Stąd moje pytania :

-czy felga po run flatach bedzie pasowała na zwykle opony zimowe ??

-jaka dojazdówka miesci sie do wnęki pod bagażnikiem ???

- czy jest sens kupywac zimówki run flaty i dalej podskakiwać na kazdym wyboju drogowym ???

Dziekuje za pomoc i pozdrawiam !

Opublikowano

Szukajka:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=85200&highlight=

Przynajmniej dla pierwszego pytania.

Na drugie nie umiem ci odpowiedziec.

Trzecie - to niestety twoja decyzja czy w razie czego w blocie posniegowym/na mrozie/w deszczu chcesz szukac twardego pobocza (bo deski nie bedziesz ze soba wozic chyba), wywalac rzeczy z bagaznika, montowac lewarek i zmieniac opony czy jednak zdecydowac sie na troszke gorszy komfort i olać to co napiałem wyżej. Jak dla mnie to juz chyba latem wolalbym nie miec runflatów...lepiej sie troche spocic niż poodmrażać i przemoczyć :twisted2:

Think Locally,

Fuck Globally!

Opublikowano

witam

jest jeszcze jedna kwestia,spora różnica w cenie.Np.17 zwykła fulda zima ok550 ja będę płacił a run flat ok.250zł więcej za sztukę.

hej