Skocz do zawartości

e38-ciag dalszy problemow z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,przypominam temat- na zimnym dlugo kreci zaczym odpali. Panowie do tej pory wymienilem swiece,cewke ta ktora byla peknieta,filtr paliwa,pompe paliwa,sprawdzilem zaworek cisnieniowy odpowiadajacy za cofanie sie paliwa i jest ok. Rece mi opadaja juz. Zostal mi jeszcze przekaznik od pompy paliwa,moze to on wariuje. Jak jest cieply silnik to pali na dotyk a na zimnym kreci i kreci,jak juz odpali to potrafi zgasnac ale to nie zawsze. Posiadam instalacje sekwencyjna firmy Zavoli,czy to ona jest problemem? Co tu jeszcze porobic doradzcie koledzy. Niegdy nie mialem problemow z bmw az takich. Dodam ze wykluczam czujnik temp silnika bo nie ma az takiego problemu z odpalaniem,poprostu za 2-3 razem zapala i nie czuc benzyny,pracuje ladnie,rowno.
Opublikowano
Może to być wina "instalacji gazowej". Regulator ciśnienia paliwa sprawdzałeś? Wężyk podciśnienia od regulatora ciśnienia paliwa w jakim stanie? Jaką założyłeś pompę paliwa?
Opublikowano
pompe zalozylem jakas podrobe ale wczesniej byla VDO i nic sie nie zmienilo. Regulator dziala prawidlowo natomiast na wezyku podcisnienia jest zalozony jakis plastikowy cwancig podejzewam ze w srodku jest jakas membranka i to wlasnie nie dziala bo jak dmucham w to to jest przedmuch w obie strony a wydaje mi sie ze powinna miec przedmuch w jedna strone. Niewiem czy to moze byc problemem ale kupie to jutro i zmienie. A co do instalacji jesli ona jest problemem to dlaczego nie robi problemow na cieplym motorze? Nastepna zagadka. Najgorsze jest to ze nikt w mojej okolicy nie ma programu do inst zavoli (komputer jest Diego a wtryski Valteca) dlatego radze sobie jakos sam.
Opublikowano

Skąd wiesz że regulator działa prawidłowo jak dokonałeś jego diagnostyki?

Jaki cwancig? Nie dam sobie reki uciąć ale wg mnie powinien być sam przewód/wężyk.

PS. Diego i valtek to syf masz to w ogóle wyregulowane ?

Opublikowano
Sprawdz luzy zaworowe to tez ma znaczenie mialem kiedys podobny problem coprawda nie w bmw. Tez robilem wszystko i dopiero zawory pomogly :modlitwa: :cool2:

Było e28 524td,e32 735i

I jest e38 735i V8!!!!

Opublikowano
regulator sprawdzilem ustami i trzyma paliwo a na wezyku jest cos zalozone,jakas membranka jest w srodku i ona nie dziala,musze to zmienic. A co do gazu to wiem ze lipa ale niestety taki juz byl i nikt nie ma do niego programu- w tym jest problem. Z tym regulatorem to niewiem czy dobrze sprawdzilem jego poprawnosc dzialania
Opublikowano
Sprawdz luzy zaworowe to tez ma znaczenie mialem kiedys podobny problem coprawda nie w bmw. Tez robilem wszystko i dopiero zawory pomogly :modlitwa: :cool2:

yyy ale tutaj są samo regulatory.

regulator sprawdzilem ustami i trzyma paliwo

yyy i po tym ustnym sprawdzeniu wiesz że trzyma ciśnienie paliwa na listwie 3.5 bara??

Opublikowano
no wlasnie nie jestem przekonany w 100% czy takie cisnienie utrzyma ale niemam zielonego pojecia jak to sprawdzic. W sklepie nawet w katalogu nie maja regulatorow na zamowienie. Wydaje mi sie ze nawet gdyby padl ten regulator to pompa powinna szybko nabic paliwo-dobrze mysle? A on czasem zapali za 2 razem a czasem kreci i kreci. Zaczynam sie zastanawiac czy nie jest to wina gazu,niemam gdzie sie wpiac nawet bo programu nikt niema,wroclaw najpredzej bedzie mial. Moze dostaje podwujna dawke podczas rozruchu (benzyna+gaz),moze tak byc? Jedno jest pewne,napewno nie dostaje paliwa gdy jedzie na gazie ale moze na odwrot tak jest. Cholera wysiadam juz. Ale mi sie trafil egzemplarz
Opublikowano
no wlasnie nie jestem przekonany w 100% czy takie cisnienie utrzyma ale niemam zielonego pojecia jak to sprawdzic...

Trzeba zmierzyć ciśnienie paliwa na listwie wtryskowej.

PS. Ustami tego nie zmierzysz.