Skocz do zawartości

Jak otworzyć bagażnik, sedan...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy można awaryjnie otworzyć bagażnik w BMW e39 sedan od środka?

Otóż przycisk we wnetrzu wysiadł jakiś czas temu wiec otwieralem kluczykiem z przycisku... Niestety coś się zrypało i przycisk w kluczyku nie działa... Żeby byłośmieszniej kluczyk w zamku bagażnika kręci się dookoła nic nie otwierając...

Czy można otworzyc bagaznik od srodka ciagnac linkę ręcznie jakos? Pytam bo nie mam rozkladanych siedzen i przed rozebraniem ich chcialbym sie dowiedziec czy jest sens...

Pozdrawiam

Opublikowano

nie ma awaryjnego otwierania

jak się nie otwiera z pilota to normalnie otwiera się kluczykiem

ale jak nie działa kluczyk to musisz zdjąć tapicerkę i odryglować ręcznie

Opublikowano
autor napisał "nie mam rozkładanych siedzeń" W tej sytuacji nie masz sensu ich demontować bo masz pod nimi grube wyciszenie a pod nim blachę!!! Ratuje cię tylko kluczyk w zamku bagażnika.
Opublikowano
autor napisał "nie mam rozkładanych siedzeń" W tej sytuacji nie masz sensu ich demontować bo masz pod nimi grube wyciszenie a pod nim blachę!!! Ratuje cię tylko kluczyk w zamku bagażnika.

Niezupełnie ;) Kiedyś miałem rozkładane siedzenia ale wymieniłem siedzenia na skórę która nie była już rozkładana... Więc dziura do bagażnika jest... Najgorzej że nie mam czasu sie za to zabrać...

Dzieki wszystkim za pomoc

Opublikowano

A teraz pytanie najważniejsze, którego nie wiem czemu nie zadałem na samym początku...

Dlaczego nie działa otwieranie bagażnika? Ani z kluczyka, ani z wnętrza... Baterie w kluczyku wymienilem, bezpieczniki sprawdziłem... Jak to naprawic? Co wymienic?

Pozdrawiam

Opublikowano

Moze to glupie, co podpowiem, ale chcialbym pomoc.

W momencie otwierania z wnetrza, badz zdalnie z kluczyka, docisnij mocno klape. Mysle, ze trzeba tego tez sprobowac.

Podejrzewam, ze poprzedni wlasciciel tez mial z tym problemy, stad uszkodzony klasyczny zamek.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
A teraz pytanie najważniejsze, którego nie wiem czemu nie zadałem na samym początku...

Dlaczego nie działa otwieranie bagażnika? Ani z kluczyka, ani z wnętrza... Baterie w kluczyku wymienilem, bezpieczniki sprawdziłem... Jak to naprawic? Co wymienic?

Pozdrawiam

to jedna z podstawowych bolączek e39 -- w silniczku ukręciła się zębatka

Opublikowano
Powaznie? No to teraz bonusowe pytanie, czy te siłowniki-silniczki różniły się w zależności od rocznika?