Skocz do zawartości

e38-czujnik temp silnika gdzie jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jutro zamierzam wymienic czujnik temperatury silnika poniewaz auto ciezko odpala na zimnym motorze i profilaktycznie go wymienie. Gdzie go szukac? Jeszcze nie patrzylem ale zapytac mozna. Silnik 3.0 v8. A moze ktos jeszcze cos doradzi- na zimnym dlugo kreci,zalapie za 2-3 razem i po kilkunastu sek zgasnie jakby paliwo ktos odcial. Pozniej juz chodzi. Na cieplo pali pieknie na dotyk,chodzi rowno. Wymienilem swiece i jedna cewke bo byla peknieta. Zobacze jak jutro z rana zapali bo moze bedzie juz dobrze a jak nie to mam zamiar wymienic ten czujnik i moze zawor cisnieniowy na listwie bo moze paliwo schodzi. co wy na to? Pozdrawiam
Opublikowano
tez mi sie tak wydaje ale ze nie drogi to profilaktycznie mozna go wymienic. Juz nie wiem za co sie zabrac. Moze pompe paliwa wymienic bo tez mam nowa zapasowa.
Opublikowano

nie wiem jak długo masz auto i co jak dawno zmieniałeś, ale na początku bym się zainteresował (w tej kolejności):

1) szczotkami rozrusznika

2) pompą paliwa

3) filtrem paliwa

jeśli masz instalację LPG, staraj się te 5km przed zgaszeniem auta na dłuższy postój przejechać na benzynie i sprawdzić czy coś to zmieniło.

Opublikowano
auto mam od niedawna i zmienilem swiece,cewke jedna,filtr paliwa. Mam takze nowa pompe paliwa wiec tez zmienie. Mowiesz ze szczotki rozrusznika moga cos miec wspolnego z tym? Na cieplo pali na dotyk a na zimnym nie bardzo,kreci i kreci.