Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatm :)

Posiadam BMW E46 2.0 diesel 1999 136KM. Problemem jaki mam to spalanie i przepływomierz. Kiedy kupiłem auto spalanie na komputerze pokazywało mi 7.1 ale miałem uszkodzony przepływomierz bo miałem dziurę w przyspieszeniu więc wymieniłem na przepływomierz MTM i auto chodziło mi dobrze z tym przepływomierzem lecz spalanie na komputerze wskazuje mi 8.4 litra. Ostatnio znów mam dziurę w przyspieszeniu i zepsuł się ten przepływomierz MTM (działał ok 3 miesięcy czyli jakieś 5 tyś kilometrów).

Nie polecam tych przepływomierzy MTM bo to chińskie podróbki i dałem się na niego namówić. Dzwoniłem tam w sprawie gwarancji(mam karte gwarancyjną na 12 miesięcy gwarancji) i wymiane ale kobieta mnie olała i rozłączyła się i więcej tam się nie dodzwoniłem i na maile też nie odpisują więc tylko sprawę na policje trzeba zgłosić. Te przepływomierze MTM są sprzedawane także na allegro pod nickiem allegrowicza nataliafs i na stronie internetowej www.przeplywomierze.istore.pl i www.przepływomierz.pl i na jescze kilku stronach internetowych więc prosze o odradzanie tych przepływomierzy innym bo to są oszuści a świadczą o tym komentarze negatywne na allegro więc przestrzegam przed tymi przepływomierzami innych posiadaczy BMW i nie tylko.

Ale wracam do swojego problemu. Więc gdzie mogę kupić porządny przepływomierz w dobrej cenie??

I co ze spalaniem?? Mój kuzyn też ma takie same auto i mu pokazuje na komputerze 6.2 litra spalania a ja mam 8.4 i jest duże a wcale nie szaleje tym autem więc co możne być przyczyną takiego spalania?? I on robi ponad 900 kilometrów a ja ponad 700 na pełnym baku.

Proszę o pomoc i bardzo dziękuje jeżeli ktoś mi pomoże :)

Opublikowano
ja tez więcej jak 700 nie zrobię w mieszanym 50/50 tankuję już po 600km , wszystko zalezy od stylu jazdy no ale mój to przegina chyba z tym chlaniem
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Wiatm :)

Dzwoniłem tam w sprawie gwarancji(mam karte gwarancyjną na 12 miesięcy gwarancji) i wymiane ale kobieta mnie olała i rozłączyła się i więcej tam się nie dodzwoniłem i na maile też nie odpisują więc tylko sprawę na policje trzeba zgłosić.

A doczytales w aukcji, ze kobita jest niedoslysząca i kontakt przez gg?? Swoja droga ja tez zakupilem ten przeplywomierz mtm u niej, i troche sie zestresowalem po tym co napiales, no ale zobaczymy co bedzie, lepiej 150zl za 5 tys wydac, niz 1500zl na raz za orginal, jak masz po roku auto sprzedac np ;)

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer