Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To mój pierwszy post, więc witam wszystkich serdecznie :).

Posiadam BMW 525d z 2001 roku.

Mam nawigację dużą 16:9.

I tu mam takie pytanko: czy mógłbym w jakiś sposób wymienić oryginalne navi na jakieś super radyjko, które będzie oczywiście grało o niebo lepiej (nie mam opcji DSP)... Co wy na to ??

(chodzi mi o takie radio co zajęło by przestrzeń po wyjętym navi)...

Pzdr. All

Opublikowano
Hmm... A może by tak po prostu dołożyć dobre radyjko i podać sygnał dźwiękowy nowemu sprzętowi ?? Tylko gdzie je usadzić bo tam nie zbyt dużo miejsca... Macie może jakieś pomysły ??
Opublikowano
a masz schowek na okulary ? możesz tak sam panel od radia dać i połączyć z bazą np pod fotelem czy w schowku zwykłą taśmą komputerową , masz wogóle wzmacniacz ? i woofer ?
Opublikowano

Przepraszam ze sie podpinam pod temat chciałem załozyc swoj nowy temat lecz wyskakuje jakis blad i nie moge... wiecie dlaczego ?

Otóż mam następujący problem: dzisiaj zabrałem się za podłączenie zmieniarki do swojej e39, wyjąłem panel z navi 4:3 a tam brak wyjścia na zmieniarkę , dodam że w bagażniku był tylko kabel zasilający zmieniarkę, a kabel sterujący chciałem sam przeciągnąć i popodlączać no ale nie mam gdzie podłączyć czy to możliwe że nie mam wyjścia na zmieniarkę ? a może źle patrzyłem, pomóżcie proszę ! i jeszcze raz przepraszam że nie w swoim temacie ale nie mogę założyć własnego ;/

Opublikowano

Gdzieś, kiedyś widziałem rozdzielone radyjko, gdzie tył radia był za komputerem a panel w podsufitce, tuż obok lampek... Czy ktoś mógłby mi przybliżyć jak sprawa wygląd "z bliska" ?? Acha... i jeszcze jedno... Bo po takim manewrze panel musi być połączony wiązką kabli z tyłem radia, i teraz pytanie jaki to kabel, i czy nie straci wtedy dźwięk na jakości jeżeli będzie to połączone w ten sposób ??

Radyjko już mam... To Alpine CDA-9886R... Jak myślicie... Dobre ??

A jeżeli Macie jakiś inny pomysł gdzie by umieścić radyjko (niekoniecznie musi być oddzielnie z panelem), to byłbym bardzo wdzięczny...

POZDRAWIAM :)