Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy,ostatnio zaczalem coraz powazniej myslec o zwiekszeniu mocy w moim aucie.Mam E-36 z 96r. z silnikiem 2.0 M52,jesli macie jakies doswiadczenia w podrasowywaniu wlasnie tego silnika to prosze was o podpowiedzi i jakiekolwiek sugestie co do zwiekszenia mocy.Dodam ze raczej interesuje mnie zalozenia chipa a nie jakies bezsensowne wydawanie kasy na stozki czy strumienice.A jesli ktorys z was posiada wlasnie taki silnik z chipem niech opisze jaki jest przyrost mocy,momentu i jakie jest spalanie. I ewentualnie prosze o jakies namiary na kogos kto robi cos takiego w Katowicach lub najblizszej okolicy Katowic lub Tychow.Za wszelkie podpowiedzi i odpowiedzi z gory dziekuje.
Opublikowano
Myślę że bardziej na zdrowie wyjdzie Ci kupno 2.5 lub 2.8 niż jakieś tuningi 2-litrówki.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Do tego sterownika samodzielnie nie zamontujesz chipa. Ze względu na EWS, tuning trzeba zrobić na oryginalnym wsadzie. Wiec albo zrobi Ci to ktoś na miejscu, albo konieczna jest wysyłka sterownika. Realny przyrost to około 10-14KM, 12-16Nm. Spalanie pozostaje bez zmian.

Jak będziesz chętny na wysyłkę sterownika, to pisz na PW.