Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze za slabo szukalem ale jest tak:

jak zmieniam jezyk na wyswietlaczu, na tym pod kierownica, tak jak zwykle sie to robi (guzik na zegarach i stacyjka) to zmienia mi sie jezyk na OBC a na zegarach zostaje krzyzacki. No to sobie popatrzylem ze francuski nawet najbardziej przejrzysty jest ale nie wiem jak zmienic tan pod zegarami na US. HA i co dalej ?

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

hmmmm ....

slabo przeczytales albo ..... eehhh nie wazne

przeczytasz dokladnie mojego posta to zobaczysz ze napisalem ze to nie pomaga

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano
hmmmm ....

slabo przeczytales albo ..... eehhh nie wazne

przeczytasz dokladnie mojego posta to zobaczysz ze napisalem ze to nie pomaga

Ale o co konkretnie Ci chodzi ??

Przyciskiem na zegarach zmieniasz jeżyk na wyświetlaczu na zegarach - i nigdzie indziej się nic po niemiecku nie może wyświetlać - bo nigdzie indziej nie ma wyświetlacza z napisami !!

Co do małego wyświetlacza i czasu AM/PM to zmienia się go rpzyciskiem S/R na tryb 24h - podobnie stC i stF

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

No dobra -jeszcze raz...

Wciskam prawy guzik na zegarach, kluczyk na 1, czekam ile trza i zmieniaja mi sie ustawienia (jezyk) w OBC a nie w zegarach. W zegarach mam niemiecki i ni jak nie idzie tego zmienic, zmienia sie tylko w OBC

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano
No dobra -jeszcze raz...

Wciskam prawy guzik na zegarach, kluczyk na 1, czekam ile trza i zmieniaja mi sie ustawienia (jezyk) w OBC a nie w zegarach. W zegarach mam niemiecki i ni jak nie idzie tego zmienic, zmienia sie tylko w OBC

czyli komunikaty masz po niemiecku a na tym małym komputerku zmianiają Ci się opisy na angielski, np: chwilowe spalanie itd...

no to masz wyraźnie modyfikowany licznik (steruje zmianą - ale w pamięci nie ma nic poza NIEMIECKIM, albo nie potrafi z niej czytac...)

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
Licznik mam faktycznie modyfikowany ale jezyki sa tylko ze teraz po zalozeniu OBC nie moge ich zmienic w zegarach. Wczesniej mialem tylko zegarek, termo i sterowanie webasto a teraz zalozylem OBC IV i nie moge zmienic jezyka na zegarach uffffffff :mad2:

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

No wlasnie - to ja sie pytam :norty:

ale problem rozwiazalem, odlaczylem kostke OBC, zmienilem jezyk na zegarach, podlaczylem kostke do OBC i dziala

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano
czyli metoda prób i błedow czasem okazuje się skuteczna , choc powod problemu pozostaje niewiadomy(przynajmniej dla mnie) :think: