Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Mam kolejny problem, mianowicie kupiłem nową antene do cb radia, antene "skalibrowałem" z radiem i niby wszystko pięknie pyka... Ale jest mały problem jak mam odpalone auto i włączoną dmuchawe np na 1 poziom, to na radio robią się jakies zakłócenia, tzn cały czas świecą się wszystkie diody z nadawania tak jakby ktoś non stop nadawał, to tego jest głośne buczenie z radia! A żeby tego wszystkiego było mało włącza się jakiś dzwonek który zachowuje się jak zegar który wybija pełną godzine!!! Myśle że rozumiecie o co mi chodzi. Czy ktoś jest w stanie coś poradzić?
Opublikowano
Nadmienie że ten dzwonek to jak jakiś budzik i ten dzwięk się wydobywa z okolic zegarów w aucie... :( Co to wszystko ma znaczyć? :cry2:
Opublikowano

Witam

z tym zegarkiem , to na komputerze musisz kliknac "mem" i na tym malym wywietlaczu powinien zniknac taki znaczek cos ale trabka ale malo wyrazna i przestanie pikac o pelnych godzinach

pozdro

Opublikowano
Właśnie chodzi o to że ten dzwięk nie wydobywa się co godzine! Tylko wydobywa się w momencie podłaczenia radia i przekreceniu zaplonu! Wydobywa się w regularnych odstępach czasowych ok 2-3 sekund!!! Dlaczego tak sie dzieje? i skad te zakłocenia na cb radiu?
Opublikowano
Właśnie chodzi o to że ten dzwięk nie wydobywa się co godzine! Tylko wydobywa się w momencie podłaczenia radia i przekreceniu zaplonu! Wydobywa się w regularnych odstępach czasowych ok 2-3 sekund!!! Dlaczego tak sie dzieje? i skad te zakłocenia na cb radiu?

tzn ze musisz gdzies miec przebicie na kablach na ten glosniczek albo cos zle jest podlaczone , niemozliwoscia jest to zeby z fabrycznego glosniczka od godzin wydawalo sie pikanie przy podlaczeniu radia , no chyba ze to inny glosniczek

pozdrawiam

Opublikowano
Kolego proponuje zasilić radyjko z innego źródła.Na przykład z zapalniczki lub bezpośrednio z akuma.Przy czym bardzo ważna sprawa że plus to plus a minus to minus.A w twoim przypadku morze być zamieniony "+" z " - ".Szkoda radia.Sprawdź to. :dance:
Opublikowano
W tym problem że własnie radyko jest podłączone pod gniazdo zapalniczki! Muszę spróbować pod inne źródło energi czyli np pod radio ale na którym się słucha muzyki... :worried:
Opublikowano

a masz zalozony filterek przeciwzakluceniowy??

Ja jak odpalilem u ciebie auto to slyszalem w radju jakby silnik jak sie wkreca na obroty..zalozylem filterek i pomoglo, nie calkiem ale pomoglo, ale teraz da sie jezdzic z radyjkiem...

Opublikowano
Chodzi kolego po pierwsze o cb radio! A po drugie na radyjku odpowiedzialnym za muzyczke w aucie mam filter założony...
Opublikowano
Kolego mam podobnie jak włącze gruszke (gadam) to mam gonga (radio podłączone do zapalniczki)

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

Opublikowano
podlacz cb bezposrednio pod aku i powinno pomoc. ewentualnie zaloz filterek. dziwna sprawa bo ja slyszalem, ze zaklocenia wystepuja tylko w benzyniakach. ja mam tds'a i zero jakichkolwiek zaklocen - radio podpiete pod aku.
Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.