Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy zapalil mi sie zegarek od wymiany plynu hamulcowego Plyn zmienilem ale jak skasowac ten zegarek .I mam jeszcze drugi problem zmienilem tarcze hamulcowe i klocki z przodu tarcze ATE a klocki TRW i po przejechaniu 3000 km zaczelo mi bic kierownica przy hamowaniu .Z gory dziekuje za jakies odpowiedzi Pozdrawiam
Opublikowano
Jedź na kompa. Może się tarcze pokrzywiły.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Jedź na kompa.

W niektórych modelach E46 (dotyczy tych po lifcie) można skasować wymianę oleju oraz inspekcje samemu - odpowiedni wybór opcji z menu licznikowego.

Pzdr,

Opublikowano
Jedź na kompa.

W niektórych modelach E46 (dotyczy tych po lifcie) można skasować wymianę oleju oraz inspekcje samemu - odpowiedni wybór opcji z menu licznikowego.

Pzdr,

Troche poszukalem i jest cos takiego http://www.maxbimmer.pl/artykuly/kasowanie-inspekcji-bmw.shtml

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
to nie ma nic wspólnego z zegarkiem , ja wymieniłem płyn dokładnie w miesiącu jaki wskazywał zegarek , płyn nowy a zegarek został :mad2: inspekcje nie problem wykasować
Opublikowano
to nie ma nic wspólnego z zegarkiem , ja wymieniłem płyn dokładnie w miesiącu jaki wskazywał zegarek , płyn nowy a zegarek został :mad2: inspekcje nie problem wykasować

mike,ten zegarek skasowac to bulka z maslem.mi sie udalo za pierwszym razem wedle wskazowek z tego forum.sproboj! :mrgreen:

Opublikowano
spróbuje,bo może zbyt szybko zrezygnowalem z tego tylko jak , kombinacją pokreteł ? czy złączem diagnostycznym

Masz auto po lifcie - ja skasowałem kombinacją pokręteł.

Spróbuj tak:

a) naciskasz przycisk resetujacy licznik kilometrow

b) trzymasz przycisk i wkładasz kluczyk do stacyjki i przekręcasz w pozycję 1 i trzymasz go przez około 5 sekund - czasami troche więcej

c) potem powinno sie pokazać na wyswietlaczu oil service albo inspection i obok RE albo RESET

d) puszczasz przycisk i musisz nacisnąć ponownie dopuki RESET albo RE nie będzie mrugać

e) potwierdzasz kasowanie przyciskając na krótko przycisk i potem twoim oczom powinien ukazać się napis END SIA.

U mnie działa więc może i u ciebie zadziała

Pzdr,