Skocz do zawartości

Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich :)

Jestem świerzak na forum i wogóle w BMW od niedawna.

Mam pytanie odnośnie komputera. Wtej chwili mam coś w rodzaju jakiejś imitacji komputera z kilkoma klawiszami, tzn. temp. , data, godz. etc. Gdzieś słyszałem, że można nietrudno wstawić standardowy, pożądny komputer zamiast tego, kwestia przerobienia czegoś.

I właśnie, czy to jest możliwe (znalazłem używki kompy za 200-300 zł ze wszystkimi pomiarami) instalacja czegoś takiego jeśli się tego nie miało wcześniej bez ingerencji głębszej :D ? Czy jest sens i wogóle co o tym myślicie? A poza tym czy w razie czego da się to zrobić samemu?

Będę wdzięczny za konstruktywne odp :cool2:

Opublikowano

mowisz o obc.... i to nie imitacja tylko ubozsza wersja......

a te za 200-300zl to pelne obc pewnie... podlaczyc sie da ale musisz zrobic instalacje do drugiej kosci zeby podlaczyc taki obc... i czywiscie nie bedzie dzialal check....

poszukaj na forum bylo duzo na ten temat...

Opublikowano

Kolego Desperado tu o wszystkim się dowiesz:

http://www.vabikbmw.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=651&highlight=obc

Pewnie że da się to zrobić samemu i jeżeli jesteś majsterkowiczem to nie będzie wcale takie trudne. Ja ostatnio do siebie wstawiałem i na prawde polecam. Swój komp kupiłem za 280zl razem z kostkami i manetką. Jakby co to pytaj :)

Opublikowano
czemu po przekładce kompa nie działa check? Mój mały komp mi ciągle wyświetla napis check engine mam wiązkę pod pełny komp i nawet już leży w garażu ale najpierw nagrzewnice zmienię a później do warsztatu żeby naprawili silnik

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D