Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam pasionatow marki mam pytanko posiadam betke 530d 99r zakupiona w belgi z celowo ograniczona moca do 163 hp ze wzgledu na podatki. Stad moje pytanie myslalem o chiptiuningu co by troche oddechu motorkowi dac tyle ze koszta troche. poltora tysiaka kolega podsunal zeby kompa zmienic z modelu 184hp albo 193hp z tym ze ten drugi to po lifcie nie wiem czy by piny pasily mozna dostac juz za 500 zl czy oprucz kompa cos jeszcze trzeba zmienic co myslicie koledzy warte zachodu pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedzi http://www.allegro.pl/item423192659_sterownik_komputer_silnika_bmw_3_0_diesel_e39_e46.html
Opublikowano
A może wystarczy wgrać nowy soft , ale dokładnie z tego rocznika i modelu silnika ?

zibi

BYŁO w kolejności:

318,320, M3, 735AHG, 730, 525TDS, 725TDS, 740

JEST : 530D Touring

Opublikowano
no fajnie moze i nowy soft bylby ok ale to tez koszt nie wystarczy przelozyc kompa? ile kosztuje wgranie takiego sofcika?w aso takie zeczy robia?
Opublikowano
Podjedź do dobrego warsztatu i sprawdź , ja nigdy tego nie robiłem , alw wydaje się to być możliwe jeśli się ma odpowiedni sprzęt.

zibi

BYŁO w kolejności:

318,320, M3, 735AHG, 730, 525TDS, 725TDS, 740

JEST : 530D Touring

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobny problem, też kupiłem auto w Belgii i ma ograniczenie mocy do 120Kw (523i benzyna, fabrycznie 125Kw). Na razie nic w tym temacie nie działałem, miałem kilka innych wydatków związanych z autem. Daj znać jeśli wykombinujesz coś ciekawego w tym temacie

Pozadrawiam