Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzis przydazyla mi sie dziwna sprawa. Wracajac ze sklepu zatrzymalem sie zeby pogadac z kolega i juz nie moglem odpalic samochodu. OBJAWY; Nie kreci rozrusznik probowalem na P i N i nic tylko slychac dziwne tykanie u gory w silniku. Akumulator sprawny. wszystkie kontrolki dzialaja.

Moje pytania; czy mozna wogole na krotko podlaczyc rozrusznik zeby sprawdzic czy sie zawiesil itp i gdzie on wogole jest. Czy wymontowanie rozrusznika to ciezka sprawa. Z gory dziekuje za odp

Dane; e38 740iA M60 266000km

BMW BardzoMysleWybornie
Opublikowano
ale nam sie trafilo... ty masz prsciej skoro tyka to znaczy ze elektromagnes probuje pchnac szczotki w rozruszniku ale za diabla mu to nie idzie :D a wiec albo aku masz ak slabe ze nie jest w stanie okrecic co objawia sie tym ze przygasaja lampki gdy probujesz odpalic samochod lub najnormalniej w swiecie padl ci rozrusznik ale dla pociechy powiem ze najprawdopodobniej wymiana samych szczotek moze wystarczyc :) powodzenia
Opublikowano
A jak sie dostac do tego rozrusznika i z ktorej strony on jest??? Ktos juz moze wykrecal rozrusznik??? Jakies rady??? pzdr :wink:
BMW BardzoMysleWybornie
Opublikowano
Nie wiem co ale podeszlem dzis do samochodu chce szykac rozrusznika itp ale mysle sprubuje zakrecic. I zapalila bez problemu. Odpalalem kilka razy i bez zajakniecia pali. :D Ciekawe co to moglo byc??? pozdr
BMW BardzoMysleWybornie
Opublikowano

skrajny przypadek ze szczotki mogly sie zawiesic,

ale tak jak mowie to poprostu skrajnosc,

moglo gdzies nie byc styku jest wiele mozliwosci ale radze to sprawdzic bo zly to bedziesz dopiero kiedy cos takiego przytrafi ci sie zdala od domu

e38 m62
Opublikowano
Wlasnie wiem ze napewno beda wieksze problemy jak gdzies daleko od domu mi sie przytrafi taka sytacja. A czy jak podlacze ja pod kompa to pokaze co moze byc przyczyna???
BMW BardzoMysleWybornie
Opublikowano
watpie ze komp cos podpowie :) u mnie bylo podobnie w innym aucie (nie bmw) :) tykal rozrusznik i nie krecil aku ok szczotki tez przyczyna byla peknieta przekladnia planetarna (chyba tak sie nazywa:) ) w rozruszniku :) ja bym wyciagnal na Twoim miejscu rozrusznik i obejzal go dokladnie jesli aku masz ok