Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

świeci mi sie na stałe kontrolka DSC na desce i nie mogę włączyć systemu klawiszem :(((

Wszystko to stało się po updatowaniu softu nawigacji. Wróciłem do poprzedniego ale tak zostało. Był jeszcze odłączany akumulator z uwagi na konieczność wymontowania czytnika, gdyż zawieszała się płyta z powodu zanieczyszczonego leasera. Jak rozwiązać problem unikając wizyty w ASO???

BMW 530D '03

Pozdrawiam

Fantomas

Opublikowano

Po update softu nie powinno nic się stać bo to nie jest powiązane przecież.

Najlepszym sposobem jest odłączenie akumulatora bo to prawdopodobnie jest przyczyną a nie wgranie softu.

Opublikowano
ta kontrolka informuje cie ze masz cos uszkodzone w systemie asc/dsc . mi tak sie swiecila ta kontrolka jak mialem rozwalony przeplywomierz. Musisz jechać pod komputer albo sprobuj rozlaczy i podlaczy akumulator.

WEJDŹ I ZOBACZ - FORUM TYLKO O BMW E28

WWW.BMWE28.PL

Opublikowano

NIe twierdzę uparcie, że to soft navi a raczej zbieg okoliczności bowiem przed update wszystko było OK. Kontrolka się świeci a wyłącznik DSC nie reaguje :(

Aku odłączałem ale nic to nie dało :(

Opublikowano

Witam, podepnę się pod temat

Nie dawano również stałem się posiadaczem e39 525i.

Kiedy jest DSC włączone ? jak świeci się kontrolka przy zegrach czy jak jej nie ma ?

Opublikowano
u mnie po jedno razowym wciśnieciu dsc zapala się własnie takowa żółta lampka pomiędzy zegarami i przyy gwałtownym ruszaniu auto woglę się nie ślizga - czyli jest coś takiego jak kick down - przyspiesza z miejsca.
Opublikowano

No i nie mogłem się doczekać i sprawdziłem Tak więc z pełną pewnością mogę napisać, że po jedno razowym wciśnięciu DSC uruchamia się kontrola przyśpieszenia - czyli jak wcześniej było wspomniane coś w rodzaju kick-down. Po przytrzymaniu przycisku przez około 10s (na biegu jałowym - o ile to może mieć znaczenie) wyłączyły się owe systemy całkowicie :D Auto zachowywało się naturalnie (przypomniała mi się jazda Sierrą ) - na mokrym nie mogłem ruszyć a kolejne angielskie rondko skończyło się na przejechaniu go praawie bokiem :)

Tak więc reasumując - przytrzymanie dłużej ok 10s przycisku DSC wyłącza całkowicie kontrolę trakcji i przyśpieszenia

Miłej zabawy, tylko uważajcie na Mokrym :)

Tutaj też jest podobny temat

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=82277&postdays=0&postorder=asc&start=15